Punt divers

Mor a 68 anys l'escriptora de llibres infantils Maria Dolors Alibés

L'escriptora de llibres infantils Maria Dolors Alibés va morir aquest diumenge a 68 anys. Original de Vidrà (Osona), actualment vivia a Sant Pau de Segúries (Ripollès). Llicenciada en Història, era autora d'una quarantena de llibres i havia col·laborat amb 'Cavall Fort', 'Tretze Vents', l''Avui', 'El 9 Nou' o Catalunya Ràdio. Segons ha informat aquesta emissora, havia estat guardonada amb els premis Biblioteca Nacional de Munic i el Cavall Fort, entre d'altres. De les seves obres destaquen 'Màquines d'empaquetar fum i altres invents', 'El planeta Mo', 'La lluna vol un fill', 'Contes per a l'hora de les postres', 'Jasolina vista fina' o 'Boira a les butxaques'.

Per la seva banda 'El 9 Nou', mitjà on també havia col·laborat, explica que la seva obra és en català, i ha estat traduïda a l'aranès, el basc, el castellà, el francès i el gallec. 'El 9 Nou' també recorda que un dels seus darrers escrits va ser la proclama que es va llegir en la Caminada per la Via Romana, que va tenir lloc el passat dia 25 d'octubre des de Sant Pau de Segúries fins a Sant Salvador de Bianya. De fet, Alibés, que també havia exercit de professora de català, estava vinculada des de feia anys a Sant Pau, on actualment vivia en una masia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.