Punt divers

ICV demana 'unitat i fermesa' entre els partits catalans perquè 's'està a les portes' de tenir nou finançament

El secretari general d'ICV i portaveu de la formació ecosocialista al Congrés, Joan Herrera, ha demanat 'unitat i fermesa' entre les forces polítiques catalanes perquè 'és evident' que hi ha hagut un gir en la negociació del finançament i 's'està a les portes' d'acordar un 'bon model'. Herrera ha dit que la postura 'taxativa' dels socis de Govern és el que ha permès donar un tomb a les converses amb l'Estat. En referència a la negativa d'ERC, Herrera ha afirmat que 'és evident' que encara queden punts per resoldre. D'altra banda, el secretari general ha estat molt crític amb CiU, a qui acusa d'haver acceptat 'un pèssim model de finançament' i ara ser 'incapaç de tenir una actitud unitària'.

El secretari general d'ICV ha ressaltat que ara -més que mai- és l'hora 'de la unitat i la fermesa entre les forces polítiques catalanes' per aconseguir que el proper 15 de juliol Catalunya tingui un nou model de finançament. A l'hora de fer aquesta crida, Joan Herrera s'ha dirigit directament a CiU, a qui ha criticat d'haver acceptat 'un pèssim model' i ara, en canvi, ser 'incapaç de tenir una actitud unitària' amb els socis de Govern.Joan Herrera ha volgut treure ferro a la negativa d'ahir d'ERC, i ha posat l'accent en el canvi de tendència que ha viscut la negociació en les darreres setmanes. 'Crec que avui totes les forces del Govern tenim temes a resoldre, però també és evident que hi ha hagut un canvi de tendència, i que estem a les portes d'acordar un bon model d'acord amb l'Estatut', ha ressaltat el secretari general d'ICV.I per Herrera, precisament, aquest gir ha estat fruit de la 'fermesa' i l'actitud 'taxativa' que tant el PSC, com ERC i ICV han mantingut en les converses amb el govern espanyol. 'De manera unànime, la postura que traslladem ara és que hi ha avenços, però volem encara més concrecions', ha indicat el portaveu ecosocialista. Per això, la formació ha convocat per dilluns l'executiva nacional per valorar els continguts de la proposta. Herrera també ha descartat possibles fissures entre el tripartit. 'Si la corda es tiba, la tibarà el conjunt del Govern; la unitat ha estat un factor d'èxit en la negociació, i si no n'hi hagués hagut ara ens trobaríem com CiU, que en el seu moment va acceptar un pacte pèssim', ha afirmat rotundament.Declaracions indignesHerrera també ha criticat amb fermesa l'actitud dels populars en el procés. Ha dit que 'ja n'hi ha prou de les agressions verbals del PP que atien l'odi cap a Catalunya', en referència a les darreres declaracions de Núñez Feijóo.'El que va dir és indigne i no reconeix el que han donat fins ara els catalans', ha dit el secretari general d'ICV. Joan Herrera no s'ha estat de contestar el president del PP gallec denunciant el 'doble discurs' del PP, 'que atia l'odi cap a Catalunya però que, segurament, les seves comunitats acabaran acceptat el model de finançament'.El secretari general d'ICV ha estat aquest matí a Osor (Selva), on ha obert la trobada d'estiu de Joves d'Esquerra Verda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.