Punt divers

El forat econòmic de Bergadana Solutions podria assolir els 6 MEUR segons el comitè d'empresa

Fins a uns sis milions d'euros podria arribar el deute de Bergadana Solutions, l'empresa amb seu a Gironella (Berguedà) que fa una setmana va presentar al jutjat un concurs de creditors. Així ho ha explicat el president del comitè, Cristóbal Mena, que ha dit que la plantilla podria plantejar-se mobilitzacions per reivindicar la continuïtat de l'activitat de l'empresa. El comitè ha rebut aquesta setmana el pla de viabilitat que l'empresa ha presentat acompanyant el concurs de creditors. Un pla que eludeix cap referència a la inversió de capital necessària per tirar-lo endavant. Per això, el comitè creu que no hi ha voluntat de continuar l'activitat. El pla deixaria sense feina 70 dels 134 empleats.

Segons ha explicat Cristóbal Mena, el pla de viabilitat que ha presentat l'empresa contempla concentrar l'activitat futura de la planxisteria en la producció de vehicles funeraris, deixant de banda les ambulàncies i els cotxes policials. Es tracta, diu, d'un pla de viabilitat que han fet 'tal com raja', que no està ben elaborat i que no estableix d'on sortiran els recursos econòmics per fer-hi front. Sense això, el president del comitè considera que 'l'empresa està tancada'.Actualment, diu Mena, el forat econòmic de l'empresa, principalment amb proveïdors, ascendeix a un sis milions d'euros. El principal problema que travessa actualment l'empresa és que, a banda de tenir poca feina, la situació del procés concursal pot provocar que els clients deixin de confiar-hi i no els facin encàrrecs pel temor que no els acabin si l'empresa acaba tancant. Tot plegat, afirma el president del comitè, és 'una llàstima', perquè l'empresa té clients i encàrrecs. En aquest sentit apunta el poc interès dels nous inversors que es van quedar el 80% del capital de la indústria com a causa d'aquesta situació. Els inversors, diu, no estan 'donant la cara', ni tan sols davant la consellera de Treball, Mar Serna, que va demanar-hi una entrevista i es va reunir amb un intermediari. El comitè d'empresa de Bergadana Solutions s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, per exposar-li la situació. Segons Mena, Huguet ha reconegut que té poc marge de maniobra en una situació concursal, tot i que s'ha compromès a fer tot el que sigui possible per reconduir la situació.Bergadana Solutions, l'antiga Planxisteria Berguedana, es dedica a la transformació de vehicles especials. El comitè atribueix la situació actual a una mala gestió que ha acabat afectant la imatge de la planxisteria.Aquest mes de desembre s'extingeix l'expedient de regulació d'ocupació temporal que es va iniciar el mes de maig a l'empresa i que ha afectat 42 dies laborables del 90% de la plantilla. Abans d'acabar l'expedient, l'empresa ha decidit tirar endavant el concurs de creditors, l'antiga suspensió de pagaments, davant del jutjat, que ara ha de designar un administrador concursal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.