Punt divers

L'empresa de caravanes Sun Roller de Fogars de la Selva presenta un ERO d'extinció per a un terç de la plantilla

L'empresa de fabricació de caravanes i bungalous Sun Roller de Fogars de la Selva (Selva) ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per rescindir contractes a un terç de la plantilla. La intenció de la direcció és acomiadar 64 treballadors dels 198 que té l'empresa. Actualment, la plantilla de Sun Roller està afectada per un ERO temporal de 60 dies que s'allargarà fins al proper 15 d'octubre. Els sindicats critiquen que la direcció es nega a negociar i només ofereix indemnitzacions de 20 dies per any treballat als qui estiguin afectats per l'ERO d'extinció. A més, des del comitè d'empresa també denuncien que no se'ls ha donat cap pla de viabilitat, i temen que Sun Roller acabi tancant.

L'empresa Sun Roller es troba situada al polígon industrial Pla de Fogars del municipi selvatà. Es dedica a la fabricació de caravanes, autocaravanes i de mobil homes per a càmpings. Segons explica el comitè d'empresa, durant els mesos d'hivern és el moment en què entren més comandes a la factoria.Aquest any, però, 'per mala gestió hem perdut clients importants', explica el portaveu del comitè, Ivan Fernández. Aquesta situació, lligada a la crisi econòmica, va fer que l'empresa presentés un ERO temporal de seixanta dies per a tota la plantilla. L'expedient s'allargava fins al proper 15 d'octubre.'Un cop acordat aquest primer expedient, però, la direcció n'ha presentat un altre per extingir contractes a 64 treballadors', explica Fernández. Actualment, la plantilla de la fàbrica està formada per 198 treballadors. 'A més, la direcció ens ha comunicat que les indemnitzacions que es volen donar són de vint dies no negociables, les mínimes que marca la llei, i que si no ho acceptem tancaran l'empresa', critica Fernández. El comitè diu que aquestes condicions són 'poc dignes' i tem que, després d'aquests primers acomiadaments, en vinguin més. 'L'empresa no ens ha donat cap pla de viabilitat i no veiem futur a la situació', ha lamentat el portaveu sindical. A més, la plantilla també reclama a la multinacional eslovaca Adria (propietària de la factoria des de fa dos anys) que hi inverteixi, perquè considera que és rendible.Ivan Fernández indica que, des de la direcció, els motius que se'ls han donat per a l'ERO d'extinció són tant econòmics com d'organització. 'Ells diuen que tenen pèrdues, però el cert és que són fruit de la mala gestió; per tant, reclamem que l'empresa ens doni un pla de viabilitat i volem poder defensar les indemnitzacions dels nostres companys', ressalta el membre del comitè d'empresa.Protestes davant la factoriaEls treballadors de Sun Roller començaran aquest divendres protestes contra l'ERO d'extinció davant mateix de les portes de la factoria selvatana. A més, la plantilla ha anunciat que també vigilarà perquè la direcció no s'emporti material ni producció de la factoria.'Veiem que s'han anat emportant les caravanes i els mòduls que no venen fins a una esplanada de Perpinyà', critica Fernández. El portaveu del comitè afegeix que la plantilla 'té por' que Sun Roller s'acabi emportant el material de la factoria i que, per això, també vigilaran que no surti del seu interior.L'empresa Sun Roller havia arribat a tenir més de 300 treballadors en plantilla, comptant també els que venien d'empreses de treball temporal. Des de fa un temps, però, la direcció havia portat a terme diverses reduccions. 'Aleshores, a la gent se li pagaven indemnitzacions de 45 dies per any treballat; per això, reclamem poder negociar ara amb la direcció', conclou Ivan Fernández.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.