Punt divers

Torelló opta per segon cop a la Llei de barris amb 28 projectes per a la rehabilitació del nucli antic

Torelló preveu fer 28 actuacions al nucli antic si el municipi acaba sent beneficiari dels ajuts de la Llei de barris. Els 28 projectes tenen un cost de 9,9 MEUR i contemplen actuacions urbanístiques, creació d'equipaments o accions per a la millora de la convivència. Entre els projectes que es preveuen hi ha la renovació d'alguns carrers per fer-los d'ús preferent per a vianants, la creació de nous equipaments com un ciberateneu o una sala polivalent o programes per fomentar la cohesió social. L'alcalde de Torelló, Miquel Franch (PSC), es mostra convençut que el municipi podrà accedir en aquest programa. En l'anterior convocatòria el municipi no va ser seleccionat.

Franch diu que en aquest segon intent per poder accedir a aquest programa d'ajuts del Govern el projecte presentat 'millora' el de l'any anterior que s'havia elaborat només en un mes i mig. En aquest segon intent els treballs preparatoris s'han allargat quatre mesos i han tingut, entre d'altres, processos de participació ciutadana i dels diferents grups polítics. L'alcalde està convençut que el municipi aconseguirà ser dels municipis escollits tot i admetre que serà 'difícil' perquè en aquesta convocatòria només es beneficiarà a deu municipis catalans que tinguin més de 10.000 habitants. Franch considera el projecte com de 'molt compacte' i treballat'.El regidor d'urbanisme, Lluís Bassas (CiU), considera que si ve inicialment l'actuació comprenia el nucli antic el seu àmbit d'actuació s'ha ampliat per ser 'més real'. En total l'àmbit del pla agafa 32 carrers i vials i també inclou la zona esportiva que el regidor veu com el 'pulmó' de la zona. En el projecte s'hi inclouen 28 actuacions tot i que Bassas admet que ha calgut prioritzar per adaptar-se a la disponibilitat econòmica de l'Ajuntament que si resulta escollit haurà d'aportar el 50% dels 9,9 MEUR. Entre les actuacions que s'han quedat fora del pla hi ha la rehabilitació de tot l'edifici d''El Club' a la plaça Vella.Les principals actuacions contemplades són les de fer d'ús preferent per a vianants els carrers Nou, Pas de la Segrera, Rocapravera, Sant Josep, Sant Antoni i Sant Bartomeu (2,65 MEUR), adequació de les instal·lacions esportives (1 MEUR), construcció d'una sala polivalent annexe al pavelló (0,8 MEUR), la rehabilitació d'elements comuns dels edificis (0,6 MEUR), la la substitució de l'actual passarel·la al nord de l'àmbit d'actuació i la construcció d'una altra passarel·la a la zona esportiva (0,45 MEUR) i l'arranjament dels aparcaments 'dissuasius' de vehicles als accessos del casc antic (0,45 MEUR).Tant Franch com Bassas han comptat en la presentació pública del projecte amb el suport del cap de l'oposició i portaveu d'ERC, Jordi Casals. Casals ha destacat que a diferència de la primera convocatòria on el seu grup es va abstenir en el fet que en aquesta segona convocatòria s'ha millorat la participació ciutadana i dels grups polítics. Pel cap de l'oposició el fet de tenir consens amb el govern és important per a un projecte d'aquest tipus que compren més d'un mandat municipal. Casals considera que el fet que tingui el suport de setze dels disset regidors del municipi dona una imatge 'd'unitat' que el reforça. ICV-Ciutadans del Ges no està d'acord amb algunes de les actuacions proposades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.