Punt divers

Els bombers d'Amer hauran d'estar un any en barracons fins que acabi la reforma del parc

Els bombers d'Amer (Selva) hauran d'estar un any en barracons fins que acabi la reforma del parc. Les obres costaran 1,7 milions d'euros (MEUR) i consisteixen en rehabilitar la construcció, ampliar les dependències i millorar el recinte. El parc tindrà 2.300 metres quadrats. El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha fet una visita aquest dimarts a les obres i ha afirmat que reformar el parc era necessari perquè l'equipament era 'molt deficient'. Boada ha detallat que els treballs han començat fa un mes i preveuen que estiguin enllestides el setembre de l'any vinent. 'Anirem ràpid per tenir el parc el més aviat possible perquè, fins llavors, els bombers han d'estar en prefabricats', ha afirmat.

'Volem tenir el parc el més aviat possible perquè mentrestant els nostres bombers han d'estar en aquests prefabricats que són confortables però no suficients', ha explicat Joan Boada que explica que aniran 'ràpid' amb les obres per intentar enllestir-les el més aviat possible. 'Significarà tenir un parc amb una altra fesomia i amb millors condicions, que ja li tocava', ha detallat Boada que afegeix que aquest parc ha entrat dins un projecte d'Interior per rehabilitar primer els parcs que estaven en 'pitjors condicions'. Les obres suposen una inversió global de 1.705.860,19 euros. El primer que hi han fet ha estat enderrocar tota la nau que acollia la cotxera i han modificat les obertures de l'estructura del bloc de dependències interna. Les obres preveuen aixecar de nou les cotxeres, que tenen tres metres més de fondària. Així, la superfície que guanya aquesta dependència és de 83 metre quadrats. També amplien les dependències internes que ampliaran amb 12 metres més per un extrem. Les obres del parc de Girona, per la primaveraEl departament està fent obres d'ampliació i reforma als parcs de Cassà de la Selva, Ripoll i Santa Coloma de Farners. A més, està treballant en la redacció dels projectes del nou parc de Girona a Fornells de la Selva i els de Llançà i Olot.Joan Boada ha explicat que preveuen poder presentar el projecte definitiu del nou parc de Bombers i nou edifici de la Regió d'Emergències de Girona a Fornells de la Selva el mes de gener i que les obres puguin començar durant la primavera de l'any vinent.Pel que fa al parc de Figueres que es farà a Santa Llogaia d'Àlguema, Boada ha explicat que estan fent el pla funcional i en breu començaran a redactar el projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.