Punt divers

Bergadana Solutions presenta un concurs de creditors que podria deixar sense feina 70 dels 134 empleats

L'empresa de Gironella Bergadana Solutions, l'antiga Planxisteria Berguedana, ha presentat un concurs de creditors. El procés concursal s'acompanya d'un pla de viabilitat que contempla prescindir de 70 dels 134 empleats que té actualment l'empresa, dedicada a la transformació de vehicles especials. El president del comitè d'empresa, Cristóbal Mena, ha explicat que encara no coneix els detalls del pla de viabilitat, però assegura que l'empresa és viable si se'n fa una bona gestió. De fet, atribueix la situació actual a una 'mala gestió' que ha acabat afectant la imatge de la planxisteria. Una representació dels treballadors es reunirà dimecres amb el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa.

Aquest mes de desembre s'extingeix l'expedient de regulació d'ocupació temporal que es va iniciar el mes de maig a l'empresa i que ha afectat 42 dies laborables del 90% de la plantilla. Abans d'acabar l'expedient, l'empresa ha decidit tirar endavant el concurs de creditors, l'antiga suspensió de pagaments, davant del jutjat, que ara ha de designar un administrador concursal.Acompanyant el concurs de creditors, Bergadana Solutions ha presentat un pla de viabilitat que suposa una reestructuració de l'empresa. Tot i que els representants dels treballadors encara no han tingut accés a la totalitat d'aquest document, el president del comitè d'empresa, Cristóbal Mena, explica que afectarà gairebé la meitat de la plantilla, 70 dels 134 treballadors actuals. Segons Cristóbal Mena la situació actual de l'empresa és derivada d'una mala gestió duta a terme en els darrers anys. No obstant això assegura que l'empresa és viable i que el fet que hi hagi un pla de viabilitat demostra que no hi ha intenció de tancar l'empresa. Segons Mena, aquesta mala gestió ha comportat una mala imatge de la planxisteria que costarà de recuperar.Una representació del comitè d'empresa ja va expressar la seva preocupació pel futur de l'empresa a la consellera de Treball, Mar Serna, aprofitant la visita que va fer a la comarca del Berguedà el passat divendres. Serna es va comprometre a reunir-se amb l'empresa per conèixer quina era la situació. D'altra banda, aquest dimecres el comitè s'entrevistarà amb el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet. Bergadana Solutions és el nom de l'antiga Planxisteria Bergadana des que a principis de l'any passat el propietari i fundador de l'empresa, Enric Montañà, en va vendre el 80% a un grup inversor holandès. L'empresa funciona des del 1967 i es dedica a la transformació de vehicles comercials en ambulàncies, cotxes de policia o vehicles funeraris. Un dels productes que comercialitzen és un cotxe fúnebre elèctric, l'Ion, pensat per circular dins els cementiris. L'any 2008, Bergadana Solutions va facturar 20 milions d'euros en vendes. L'empresa té mercat principalment a l'estat espanyol, Portugal, França i Itàlia. Entre un 15 i un 20% de les vendes totals corresponen a exportacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.