Punt divers

L'Estat destinarà entre 2009 i 2013 més de 1.500 milions d'euros per modernitzar regadius

El secretari d'Estat de Medi Ambient i Aigua, Josep Puxeu, ha anunciat aquest divendres que el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM), mitjançant la publicació d'un decret, destinarà entre 2009 i 2013 més de 1.500 milions d'euros a la modernització de regadius un cop finalitzat el pla de xoc que va impulsar el mateix ministeri. Segons Puxeu, el nou decret vol afavorir la creació d'infraestructures per emmagatzemar aigua però sobretot la modernització dels regadius existents, com ara els canals d'Urgell o el de Pinyana, des d'un punt de vista que serveixi per optimitzar i estalviar aigua. També ha anunciat que aquest mes s'adjudicarà el 5è tram de la xarxa principal del Segarra-Garrigues.

Tenint en compte que enguany finalitza el pla de xoc de regadius que va posar en marxa el MARM, el ministeri ja té preparat un nou decret per seguir amb la modernització d'infraestructures de reg durant els anys 2009 i 2013. La voluntat del nou pla passa per facilitar la feina als pagesos però sobretot, per estalviar aigua, millorant l'eficiència de les infraestructures de regadiu existents, segons ha explicat el secretari d'Estat. Tot i no concretar, Puxeu ha dit que entre les actuacions previstes en el nou pla n'hi hauran en regs tradicionals com ara en els canals d'Urgell i en el de Pinyana. Puxeu ha justificat la despesa de l'administració en la modernització de regadius ja que d'aquesta manera, ha dit, 'genera ocupació i permet estabilitzar la producció agrària i ramadera en una zona'. Durant la visita que ha fet als nous embassaments de Gimenells (Segrià) acompanyat del conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, Puxeu també ha avançat que aquest mes de juliol està prevista la licitació del 5è tram del canal Segarra-Garrigues -infraestructura de la qual aquest diumenge se n'inaugura el 1r tram-. Amb la licitació del 5è tram, les obres des del canal principal -de l'embassament de Rialb (Alt Urgell-Noguera) fins al de l'Albagès (Garrigues)- estaran acabades, en execució o licitades, ha destacat.  


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.