Punt divers

La festa del bandoler Toca-sons de Torelló passa de dos dies de celebració a quatre

La 17a edició de la Festa d'en Toca-sons, que se celebra anualment a Torelló (Osona), s'iniciarà aquest dissabte 22 d'agost en un espai renovat i s'allargarà, per primera vegada, fins dimarts, passant dels dos dies de celebració als quatre. El primer dia de festa es recrearà un poblat bandoler on es faran tot tipus d'activitats, com tallers de cant, pintura, dibuix, tir en arc o passejades en carro. Diumenge tindrà lloc la caminada nocturna teatralitzada sobre la vida i la mort d'en Toca-sons. L'endemà es llegirà el pregó i s'entregarà la bandera del poble al sometent per part del batlle de la vila. Els organitzadors ja han avançat que l'acte 'no serà igual que sempre' malgrat que es manté l'esquelet.

Seguidament, dimarts al matí tindrà lloc el popular mercat i, a les sis de la tarda, arribarà el Toca-sons al poble. Com ha recordat Carles Camps, de l'agrupació Festa d'en Toca-sons, la principal incògnita serà quin torellenc serà l'encarregat de representar el bandoler, per quina part del municipi entrarà, si les autoritats aconseguiran detenir-lo, si durant el judici se'l declararà culpable i, en cas que sigui així, si se'l podrà penjar o finalment es podrà escapar. Per Camps, la festa té els elements 'de sempre' però incorpora any rere any escenes i accions noves 'per sorprendre' als visitants. 'Es manté l'esquelet de la festa però amb algunes novetats', ha sentenciat Carles Camps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.