Punt divers

Torna a casa un nen de Riells i Viabrea que estava retingut per la família materna a Mèxic

En Pau és un nen de tres anys que estava retingut a Mèxic pels avis materns des de l'abril del 2008. El seu pare, Rafael Uriol, que treballa de carter a Riells i Viabrea, va viatjar al país per recuperar el nen però la família materna ha interposat recurs rere recurs a la sol·licitud de restitució per poder tornar amb el nen a Catalunya. Com que el procés s'allargava i 'no hi veia sortida', Rafael Uriol ha decidit tornar a casa sense l'autorització del jutge, segons ha explicat l'oncle d'en Pau. 'Ja no creu en la justícia mexicana i tant el pare com el fill són d'aquí, que ho resolgui un jutge del país', ha afirmat l'oncle del nen. Pare i fill van arribar a l'aeroport de Barcelona i ja estan a casa.

El 'malson' va començar l'octubre del 2007 quan el matrimoni format per Rafael Uriol i Clàudia Pérez van decidir viatjar amb el seu fill Pau a Mèxic, a visitar la família d'ella. Durant el viatge, la mare es va trobar malament i l'empitjorament del seu estat va fer que els metges desaconsellessin que viatgés de nou a Catalunya. Llavors, la mare i el nen es van quedar a Mèxic però Uriol va haver de tornar per reincorporar-se a la feina.Al llarg d'aquest temps, mantenia contacte telefònic diari amb la seva dona i el seu fill i enviava diners per pagar el tractament mèdic de Clàudia Pérez i el manteniment de la família a Mèxic. De sobte, però, l'abril del 2008 no es va poder posar en contacte ni amb la seva dona ni amb la família materna. Rafael Uriol va viatjar fins a Mèxic però es va trobar amb la casa dels pares de la seva dona buida i ni rastre del seu fill. A més, es va assabentar allà que la seva dona havia mort com a resultat de la malaltia.El pare va decidir tornar a Catalunya on va interposar una denúncia i va fer una sol·licitud de restitució al Ministeri de Justícia. Quan la policia mexicana va localitzar el nen, Uriol va tornar a viatjar fins a Mèxic però en Pau estava en un centre de menors retingut fins que hi hagués una resolució judicial. Durant aquest temps el jutge ha atorgat la custòdia provisional al pare però no podia tornar a Riells i Viabrea perquè els avis materns han interposat recursos per impedir-ho. Finalment, Rafael Uriol va decidir agafar un avió i tornar a casa amb en Pau. 'Des d'aquí farà el que hagi de fer', ha explicat l'oncle d'en Pau que exposa que continuaran el procés judicial perquè els avis materns no puguin denunciar Rafael Uriol per segrest. 'Se sentia acorralat i ja no veia cap sortida', ha relatat. La família d'en Pau ha agraït tant a l'Ajuntament de Riells i Viabrea com al poble, a Sant Celoni, als veïns, a Correus i a tothom que s'ha mobilitzat la implicació amb el cas de l'infant. 'Ho celebrarem el dissabte de Carnaval, durant la celebració farem una festa a en Pau', ha conclòs l'oncle.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.