Punt divers

Guixers aprova el seu primer POUM que manté el caràcter rural del municipi

La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat, aquest dimecres a Igualada, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Guixers (Solsonès). Aquest petit municipi, que no té nucli, està conformat per construccions disperses que conformen els veïnats de Valls i Vilamantells. Fins ara, el municipi no disposava de cap planejament però des del 19 d'abril que ja compta amb normes urbanístiques, segons ha explicat Pere Solà, director general d'Urbanisme. Principalment, el POUM aporta un catàleg de les 107 masies i cases rurals amb què compta el territori i 'manté' el 'caràcter rural' del municipi, ha explicat Solà. A més, el pla conforma un nucli al voltant de l'església i el cementiri.

Pere Solà ha expressat que les construccions es preveun als espais 'on no hi ha valor' i es preserven els espais 'que sí que en tenen'. Al veïnat de Valls, el pla preveu la instal·lació del petit nucli de població amb la construcció d'alguns habitatges, i al de Vilamantells, que té tres hectàrees, permet construir un total de 40 habitatges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.