Punt divers

Veïns i comerciants de Torelló creen una taula de diàleg amb l'Ajuntament davant les queixes per l'augment de robatoris

Una comissió formada per representants de l'Ajuntament, comerciants i veïns farà un seguiment de les actuacions que es facin per millorar la seguretat ciutadana a Torelló (Osona). La mesura per crear aquesta taula de diàleg es va acordar aquest dimarts en una reunió amb el consistori sol·licitada per un grup de veïns i comerciants que denuncien un augment dels robatoris i furts. Aquests veïns i comerciants també van presentar al consistori unes 400 signatures demanant propostes per aturar el que consideren que és una 'onada de delinqüència organitzada'. Els promotors de la campanya de recollida de signatures consideren que els autors dels robatoris són sempre les mateixes persones que reincideixen.

Miquel Ponce i Judit Camps, del grup de veïns i comerciants que impulsen la iniciativa, diuen que en la trobada d'aquest dimarts el consistori va admetre públicament que hi ha un grup 'molt concret' a qui es poden imputar molts dels robatoris i furts comesos que han fet incrementar els petits delictes al municipi. Aquests afectats tenen registrats, en els seus casos, més de 50 robatoris a establiments i una dotzena en habitatges particulars. Veïns i comerciants van explicar a la reunió que en alguns casos els lladres han entrat al interior d'habitatges o establiments en més d'una ocasió. Un dels participants va denunciar que l'hi havien entrat fins a sis vegades.Els responsables polítics i policials van reconèixer en la trobada la dificultat de combatre aquests petits delictes per la reincidència i per la poca qualificació penal d'aquests. Tant Camps com Ponce van assegurar que el consistori els va anunciar la intenció de reunir-se amb el jutge degà de Vic perquè s''agilitzin' els judicis i aquest grup de persones 'deixin d'estar al carrer'. La regidora de seguretat ciutadana, Cristina Sala, ha explicat a l'ACN que properament esperen reunir-se amb el jutge José Luis Gómez Arbona. El consistori, per la seva part, manté que s'està actuant i que s'ha incrementar la presència policial als carrers. Alguns d'aquestes accions, que no es poden desvetllar 'per prudència', poden tenir resultats en les properes setmanes. La regidora també ha explicat que s'ha demanat la col·laboració als veïns perquè comuniquin a la Policia Local qualsevol fet sospitós o denunciable amb l'objectiu de poder fer un seguiment d'aquest grup de persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.