Punt divers

La plantilla de Sun Roller de Fogars de la Selva comença una vaga indefinida després que l'ERO acabi sense acord

Els 198 treballadors de l'empresa Sun Roller de Fogars de la Selva (Selva) han començat aquest dilluns una vaga indefinida després que el termini de negociació de l'ERO d'extinció hagi acabat sense acord. L'expedient preveu acomiadar 64 persones, un terç de la plantilla. Tot i que avui hi havia prevista una darrera reunió entre l'empresa i el comitè, aquesta no s'ha celebrat, i els treballadors s'han trobat amb la factoria tancada. La darrera proposta d'indemnitzacions que hi ha sobre la taula -que el comitè considera 'ridícula'- és de 22 dies per any treballat. A partir d'ara, serà el Departament de Treball qui haurà de decidir.

Aquest dilluns s'esgota el termini perquè la direcció i el comitè d'empresa de Sun Roller intentin arribar a un acord pel que fa a l'expedient d'extinció de contractes. De moment, però, l'entesa no ha arribat, i en les últimes hores les posicions s'han radicalitzat. Això significa que, a partir d'ara, serà el Departament de Treball qui l'haurà de resoldre.De fet, aquest mateix dilluns hi havia convocada una darrera reunió entre les parts, però l'empresa no s'ha presentat. Segons explica el portaveu del comitè, Albert Giraldo, 'ens hem trobat amb la factoria tancada i amb què l'empresa havia donat festa a les poques persones que havien de treballar'. En la darrera reunió, celebrada el dijous passat, l'empresa va posar sobre la taula una proposta d'indemnitzacions de 22 dies per any treballat.'Nosaltres, però, la vam trobar ridícula i la vam rebutjar; a partir d'aquí, les negociacions es van estancar', concreta Giraldo. A més, els treballadors també recelaven de la proposta que els va fer l'empresa per reduir el llistat d'afectats per l'expedient. 'Ens deien que si acceptàvem flexibilitzar els horaris en funció de les estacions de l'any, podien rebaixar els acomiadaments', indica Giraldo.Aquest matí, els treballadors s'han concentrat davant les portes de la factoria i han començat una vaga indefinida en protesta per l'ERO. A més, també han fet talls intermitents a la carretera que hi ha entre Fogars de la Selva i Hostalric. 'No anirem a treballar fins que no es desencalli el problema i ens donin una solució', indica Giraldo. Demà al matí hi ha prevista una reunió a Barcelona entre l'empresa, el comitè i una inspectora del Departament de Treball. Plou sobre mullatLa plantilla de Sun Roller ha vist com, amb aquest ERO d'extinció, els plou sobre mullat. I és que els acomiadaments arriben quan els treballadors ja estan immersos en un altre ERO. En aquest cas, és temporal i s'allargarà fins al 15 d'octubre.Sun Roller és una empresa amb més de 30 anys d'experiència en la fabricació de caravanes, autocaravanes i mobil homes. Originalment, va ser una empresa familiar, però l'agost del 2007 la multinacional Adria Mobil -que al seu torn forma part del grup eslovè ACH- la va comprar per evitar la seva fallida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.