Punt divers

La Plataforma del Sénia presenta un recurs d'alçada contra la planta terrestre del projecte Castor

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha presentat recurs d'alçada davant la Secretaria Autonòmica de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana en contra de l'autorització ambiental integrada de la planta terrestre del projecte Castor d'emmagatzematge de gas natural. Denuncien la 'manca de mesures de protecció ambiental i de seguretat' d'unes instal·lacions 'potencialment contaminants' amb una activitat, asseguren, que suposarà emetre 25.700 tones de CO2 anuals. Els requeriments de mesures preventives, correctores i d'indemnització es basen en els impactes sobre la flora i fauna marines en un espai pròxim al Delta de l'Ebre.

Segons la Plataforma, l'autorització ambiental integrada relativa és d'un dels últims tràmits per a l'execució de les instal·lacions de la planta terrestre del projecte. I davant el que consideren una manca de mesures de protecció ambiental i de seguretat d'aquestes instal·lacions 'potencialment contaminants, d'una activitat que comporta emetrà per ventament en l'extracció, un volum de 25.700 tones de CO2 a l'any any, i amb una potencia de combustió de 120.170.000 watts', han presentat un recurs de 155 pàgines estructurat en diferents apartats. 'Això són paraules majors', han assegurat en un comunicat, tot justificant la necessitat de demanar 'resposta' a aquestas aspectes.Essencialment, les mesures preventives, correctores i indemnitzatòries relacionades amb 'el volum d'impactes associats' fan referència a les afectacions a la fauna i la flora marina. Així, recorda la Plataforma que els vols dels helicòpters 'poden provocar afeccions sobre les rutes de migracions d'aus del Delta de l'Ebre 'i, fins i tot, sobre les àrees de nidificació'. També apunten que un vessament d'hidrocarburs sobre la flora marina podria causar greus afectacions a les comunitats litorals i entre els cetacis.En aquest sentit, indiquen la proximitat de zones litorales d'especial interès com el ja citat parc natural del Delta de l'Ebre i l'espai LIC de la Serra d'Irtas així com el Marja del Peníscola, podrien resultar afectades per un possible vessament, al marge de la 'pèrdua temporal de l'atractiu turístic de la zona' o els efectes en la qualitat del sòl, les aigües subterrànies, els esculls i els vivers.També consideren que aplicar un color 'beix' a les edificacions de la planta d'operacions, sumat a la boira marina de la zona, reduirà la visibilitat de la planta d'operacions. En les al·legacions la Plataforma reclama el desenvolupament d'un pla de desmantellament de les instal·lacions i apunten que l'excavació de la rasa podria afectar el patrimoni arqueològic de la zona. A més, insisteixen que la presència física de la planta d'operacions en un lloc anteriorment lliure de construccions suposarà 'certa repercussió sobre el paisatge, fonamentalment la presència de xemeneies' entre els 8 i 28 petres d'altura.Finalment, denuncien que s'eximeixi el projecte d'elaborar una 'política de prevenció d'accidents greus', ni un 'informe de seguretat', ni un 'pla d'emergència interior', segons considera l'autorització ambiental integrada del govern valencià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.