Punt divers

Signen sense acord l'extinció de contractes a Aconda Paper i el futur de la factoria depèn de les properes dues setmanes

Els administradors concursals i el comitè d'empresa de la factoria Aconda Paper de Flaçà (Gironès) han signat aquest dimarts sense acord l'extinció de contractes dels 240 treballadors de la factoria. A partir d'ara, el document s'enviarà al jutge mercantil, que en les properes dues setmanes haurà de decidir el futur de la planta. El president del comitè d'empresa, Joan Brugué, ha indicat que si en aquest termini l'inversor que s'ha interessat per comprar la factoria no tanca una oferta formal, això representarà el tancament definitiu de la planta. 'Hi continua havent contactes, que en els propers dies poden arribar a bon port', ha indicat Brugué.

El president del comitè d'empresa ha explicat que la signatura de l'extinció es feia necessària, perquè ara ja s'han esgotat els 30 dies de termini del període de consultes. El fet que el document s'hagi rubricat sense acord, però, representa la darrera esperança de salvació dels llocs de treball.I és que ara el document d'extinció s'enviarà al jutge mercantil, que haurà d'emetre una resolució en les properes dues setmanes. Si en quinze dies l'inversor que s'ha interessat a adquirir la factoria no fa una oferta formal, això representarà el tancament definitiu de la planta paperera de Flaçà.Joan Brugué, però, és optimista i indica que 'hi continua havent contactes, que en els propers dies poden cristal·litzar'. De moment, poques coses se saben del nou inversor, que és estatal. El pla de viabilitat que ha presentat es preveu a tres anys vista i, d'entrada, suposarà començar a produir amb el 50% de la plantilla actual.La intenció és que, en una primera etapa, es comencin fabricant 22.000 tones de paper, que progressivament s'anirien augmentant fins arribar a les 50.000. Això comportaria, de retruc, que s'anessin contractant més treballadors a mesura que es recuperessin les comandes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.