Punt divers

Comencen les obres de la nova biblioteca comarcal de Solsona, el projecte emblema del Pla de Barris

Les obres per a la construcció de la nova biblioteca comarcal de Solsona, el projecte més emblemàtic del Pla de Barris, han començat aquest dilluns. Els primers treballs que s'estan fent consisteixen en el desmuntatge de les plantes de l'immoble on s'aixecarà l'equipament per tal de consolidar els elements estructurals. A més, es farà un seguiment arqueològic ja que les obres poden comportar l'aparició d'estructures històriques considerades de valor. La construcció de la biblioteca ha de contribuir a omplir el principal dèficit cultural de Solsona i la comarca i a donar vida al centre històric, ha explicat el regidor d'Urbanisme, Martí Abella. Les obres tindran un durada de dos anys.

El regidor d'Urbanisme i alcalde accidental de Solsona, Martí Abella, ha subratllat que es tracta de l'actuació 'bàsica' del Pla de Barris. La nova biblioteca ha de substituir l'actual que ha quedat petita i 'poc adequada', ha explicat Abella que ha qualificat el nou equipament de 'primer ordre'. El nou equipament, que té un pressupost de 2. 300.000 euros, estarà ubicat al centre del nucli antic, just al davant de l'Ajuntament. Tindrà una superfície útil de 1.247 metres quadrats i una superfície construïda de 1.620 metres quadrats, redistribuïts entre la planta baixa, que també inclou la sala d'usos múltiples amb un accés que pot ser independent, dues plantes i un altell.Amb la nova biblioteca es vol contribuir a dinamitzar i a 'donar vida' al centre històric de la ciutat, ha remarcat el regidor d'Urbanisme, Martí Abella. L'alcalde accidental ha explicat que les obres han de permetre també resoldre els problemes de seguretat de l'edifici Cal Morató, que data de l'any 1756, i  que es troba en unes condicions d'estabilitat força precàries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.