Punt divers

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Priorat amb la construcció de dues noves depuradores

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat recentment les obres de construcció de dues noves depuradores de tipus biològic amb reducció de nitrogen al Priorat, una a Capçanes i una a la Torre de Fontaubella, que permetran millorar el sanejament de la comarca. El projecte suposa una inversió de més d'un milió d'euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, i les obres estaran enllestides en un termini aproximat d'un any. L'aigua sanejada a les depuradores farà possible una reutilització indirecta o no planificada, que contribuirà a mantenir el cabal ecològic dels cursos fluvials i a l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

La depuradora de Capçanes, amb un pressupost d'uns 684.000 euros, tindrà una capacitat de tractament de 140 metres cúbics per dia, mentre que l'estació depuradora de la Torre de Fontaubella, amb un cost d'uns 447.800 euros, podrà tractar un cabal de 25 metres cúbics per dia. El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, són 369 les depuradores en funcionament que donen servei a més de 500 municipis, fet que permet assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en marxa, amb una inversió total de 1.526 MEUR.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.