Punt divers

L'Ajuntament d'Alcanar presentarà un recurs d'alçada contra la planta terrestre del projecte Castor

L'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) va aprovar dijous passat en ple i per unanimitat presentar un recurs d'alçada davant la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana en contra de l'autorització ambiental integrada de la planta terrestre del projecte Castor d'emmagatzematge de gas natural. Tots els grups polítics de l'Ajuntament van manifestar el desacord amb la ubicació de les instal·lacions terrestres d'emmagatzematge, ja que el seu radi afectaria el municipi d'Alcanar, així com altres localitats veïnes a la planta. Així, el consistori se suma a la iniciativa legal de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que ja ha presentat el recurs.

La Plataforma denuncia la 'manca de mesures de protecció ambiental i de seguretat' d'unes instal·lacions 'potencialment contaminants' amb una activitat que, segons assegura l'entitat, emetrà 25.700 tones de CO2 anuals. Els requeriments de mesures preventives, correctores i d'indemnització es basen en els impactes sobre la flora i fauna marines en un espai pròxim al Delta de l'Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.