Punt divers

Maials espera vendre en dos dies 16.000 litres del primer oli de la temporada

La dotzena edició de la Fira de l'Oli Verd de Maials (Segrià) obrirà portes aquest dissabte 14 de novembre amb la presència del Mag Lari, que serà investit 'Amic de l'oli 2009'. Durant tot el cap de setmana, aquesta vila del Segrià preveu acollir més de 13.000 visitants i igualar, tot i la crisi, el volum de vendes de 16.000 litres d'oli de l'any passat. Enguany els preus es mantenen i l'oli es vendrà a 4,40 euros el litre. L'Oli Verd és el primer que s'elabora cada temporada i correspon a la categoria més alta dels olis d'oliva verge. Enguany, es calcula que la cooperativa de Maials produirà fins a 1.000 tones d'oli, gràcies a les pluges i a la incorporació de més finques al sistema de reg.

La XII Fira de l'Oli de Maials acollirà enguany activitats com ara tallers; la III Trobada Motorística, que combina les motos amb una ruta turística; o demostracions i posteriors degustacions gastronòmiques a càrrec de l'Associació Lleidatana de Cuiners. L'Oli Verd és el primer que s'elabora cada temporada i correspon a la categoria més alta dels olis d'oliva verge. Tot i que fa només onze anys que es comercialitza, guanya any rere any més adeptes. Algun exemple és les més de 600 tones que la Cooperativa de Maials va produir l'any 2008. Enguany, es calcula que la producció augmentarà fins a les 1.000 tones d'oli, gràcies en part a les pluges i a la incorporació de més finques al sistema de reg.Durant la fira hi haurà també una jornada de portes obertes a la Cooperativa del Camp perquè els visitants siguin testimonis de com s'elabora el producte. També es podrà passejar entre la setantena d'expositors repartits dins el recinte de mil metres quadrats coberts; fer una visita al Museu de la Pagesia, que conté més de 300 eines relacionades amb el món rural i l'elaboració de l'oli en les últimes dècades; i hi haurà demostracions de ceràmica.Les activitats paral·leles tindran lloc a l'exterior, on s'han habilitat per tot el municipi entre tres mil i quatre mil metres quadrats.La vicepresidenta primera del Congrés de Diputats, Teresa Cunillera, inaugurarà la Fira aquest dissabte a les dotze del migdia i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo, serà l'encarregat de la cloenda oficial, diumenge a les sis de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.