Punt divers

L'església de Sant Julià de Vilatorta es queda petita en l'adéu al cinquè bomber mort en l'incendi d'Els Ports

El cinquè bomber mort en les tasques d'extinció de l'incendi d'Els Ports ha estat enterrat aquest dilluns a la parròquia de Sant Julià de Vilatorta (Osona). Tant l'església com l'exterior del temple s'han omplert de familiars, amics, convilatants i membres del cos de bombers que han donat l'últim adéu a Pau Costa Alcubierre, de 31 anys. Costa va morir divendres a l'Hospital de Vall d'Hebrón de Barcelona en no poder superar les lesions produïdes pel foc. Un text elaborat pels amics i un dels companys del Grups de Recolzament d'Actuació Forestal (GRAF) han aixecat un sentit i espontani aplaudiment. La interpretació de la cançó 'La vall del riu vermell' ha posat punt i final a la cerimònia religiosa.

En el text llegit per part dels seus amics aquest han destacat 'l'empatia' del bomber traspassat i la seva capacitat per relacionar-se i comprendre el seu entorn. Els amics també han destacat la seva bonhomia i entrega tant a la seva professió com a les persones a qui coneixia. Els seus companys del GRAF també han destacat el compromís professional de Pau Costa i la capacitat d'aquest per ajudar als altres bombers en els treballs que realitza aquesta unitat d'elit del cos. La cerimònia religiosa ha reunit bombers procedents de tot Catalunya. El fèretre ha entrat i sortit de l'església transportat en braços per amics i companys. En la sortida els assistents han dedicat un darrer i sentit aplaudiment al bomber traspassat fins que el cotxe fúnebre ha abandonat la zona propera al temple. La representació institucional al funeral l'ha encapçalada el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura. També hi havia, entre d'altres, el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, la directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Olga Lanau o el delegat del Govern a les comarques centrals, Jordi Fàbrega. També hi havia comandaments del cos de Bombers i dels Mossos d'Esquadra.Pau Costa és la cinquena víctima mortal de l'incendi que va començar el dilluns 20 de juliol a Horta de Sant Joan (Terra Alta). El bomber va morir divendres a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on va ingressar en estat crític dimarts. El jove no va poder suposar les ferides causades pel foc. Costa va ser traslladat al centre hospitalari amb cremades de segon i tercer grau al 50% del cos i una lesió pulmonar per inhalació de fum. La seva evolució va empitjorar i dimecres va entrar en una situació de fallada multiorgànica que no va poder superar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.