Punt divers

Santa Maria de Miralles no té cobertura d'Internet ni tampoc de TDT

El municipi de Santa Maria de Miralles (Anoia) no té cobertura d'Internet ni tampoc de TDT. L'alcalde del poble, Josep Maria Torrens, ha afirmat que 'una de les esperances' que tenien amb l'arribada de la TDT és que 'col·loquessin una antena' al poble i que 'al mateix temps arribés l'Internet'. Tanmateix, en aquests moments els 130 habitants de Miralles no poden veure la televisió ni tampoc connectar-se a Internet. La solució que proposa el Govern d'habilitar la recepció via satèl·lit per als municipis que no poden rebre la senyal de TDT ja l'han 'estudiada' a Miralles. Per a Torrens, el 'problema' és que aquesta recepció té un cost de '600 a 1.000 euros per casa i només en subvencionen 200'.

A més, l'alcalde de Miralles ha afirmat que 'si més endavant decideixen col·locar una antena al municipi, els dines que ens hem gastat en la recepció via satèl·lit no valdran per res'. Segons Miralles, si es dóna aquest cas s'haurien de 'tornar a gastar diners en posar l'antena' i els 'desconnectarien del satèl·lit'. A més, la recepció de la televisió via satèl·lit no soluciona el problema de la recepció d'Internet. Segons ha explicat Torrens, 'fa més de dos mesos' que l'Ajuntament intenta parlar amb la Generalitat però encara no han rebut resposta. Torrens ha afirmat que el municipi 'ha donat moltes facilitats' per instal·lar l'antena, ja que 'els llocs on es podria col·locar tenen accés directe i llum fins a peu d'antena' i també 'el terreny per cedir-lo'. Fins i tot, el municipi de Miralles s'ha ofert a 'buscar els diners a través de l'Ajuntament' i a fer una 'recol·lecta de veïns' per 'avançar els diners de l'antena' a la Generalitat i que, quan puguin, 'ja els hi tornaran', ha afirmat Torrens. Tot i això, segons l'alcalde, 'ningú està disposat a invertir ni un duro a Miralles'. El municipi de Miralles està format per un total de 100 masies disperses on hi viuen 130 persones. Al poble hi ha les oficines centrals de l'empresa petroliera Petromiralles, on hi treballen 80 persones. Aquesta empresa sí que disposa d'Internet a través d'un 'ràdioenllaç' que li costa 'més de 3.000 euros' cada més, segons ha afirmat Torrens. Per a Torrens, al '2010 ja toca que el municipi tingui Internet'. A més, l'alcalde del municipi ha expressat que és necessari 'si volem que les empreses no marxin dels pobles'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.