Punt divers

Llena destaca que la inversió feta en regadius 'és i serà' la més important de la història de Rasquera

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha destacat a Rasquera (Terra Alta) que la inversió feta en els regadius 'és i serà' la més important de tota la història del municipi. Llena ha dit que fent inversions com aquestes, de prop de 12 MEUR, s'està donant 'futur' al territori perquè els joves de la localitat hi trobin una opció 'el dia de demà'. El conseller ha dit que, tot i la situació econòmica, el Govern vol seguir apostant pel territori i traçant un dibuix de futur pels veïns del municipi. L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha demanat al Govern que malgrat les inversions fetes se'segueixin buscant les eines' per ajudar al territori a seguir endavant.

Tot i que aquest sistema de regadiu ja porta prop de dos anys en funcionament, l'actuació consisteix en l'execució de tres pous, dues basses i dues xarxes de canonades de 153 quilòmetres per donar servei a 817 hectàrees de reg de suport, amb 462 preses parcel·làries per 272 beneficiaris. La dotació prevista és de 1.587 metres cúbics l'any.Recordar que aquest sistema de regadiu ajudarà principalment el cultiu principal de la zona, l'olivera i que es veu complementat per l'ametller i el cirerer. El DAR està desenvolupant diverses actuacions en matèria de regadiu a les Terres de l'Ebre, algunes fases de les quals ja estan en servei, mentre les altres s'executaran en els pròxims exercicis. La superfície total supera les 66.330 hectàrees. Entre aquestes obres, destaquen regadius com el de la Terra Alta, Vingalis, Monredons-Valls, Aldea-Camarles, Xerta-Sénia, la modernització dels regadius de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre, dels del Delta Esquerre de l'Ebre, i del de la Comunitat de Regants Sant Jaume de la Torre de l'Espanyol.El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, i el director dels Serveis Territorials del DAR a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya, han acompanyat al conseller durant la seva visita.Prop d'un centenar de veïns del muncipi han assistit a l'acte d'aquest dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.