Punt divers

Santpedor destina 299.000 euros a la construcció d'una rotonda a la cruïlla dels polígons Riu d'Or i Santa Anna II

CATALUNYA CENTRAL

L'Ajuntament de Santpedor destinarà un total de 298.866 euros del fons estatal d'inversió local a la construcció d'una rotonda a la cruïlla d'accés als polígons Riu d'Or i Santa Anna II, a la carretera BV-4511. L'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, ha recordat que es tracta d'un punt 'molt perillós' i que, en repetides ocasions, els empresaris d'aquesta àrea industrial havien demanat aquesta infraestructura. Santpedor ha rebut 1,2 MEUR del fons Estatal que destinarà també a un magatzem per a l'equip de manteniment municipal i a diverses actuacions a la zona esportiva. En aquest sentit es farà un local social, una pista d''skate' i s'aprofitarà per reparar les pistes de tennis.

L'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, ha explicat que la nova rotonda ha de substituir l'actual accés que es fa per un carrer paral·lel a la carretera principal que està separat per un tram de dues illes longitudinals amb forma de 'llàgrima'. La solució adoptada consisteix en un nus tipus glorieta, amb dos carrils de circulació anular de quatre metres d'ample i un voral interior de 0,5 metres. Al trams d'entrada i de sortida s'ajustaran els accessos i la zona quedarà il·luminada per una columna amb projectors.

Santpedor també invertirà 345.000 euros per a la construcció d'un magatzem per a l'equip de manteniment municipal que se situarà al carrer de les Arenes del polígon industrial. L'edifici tindrà una planta baixa i un altell. La superfície de la planta baixa és de 920 metres quadrats i la de l'altell és de 138 metres quadrats.

Un altra de les inversions destacades, 229.000 euros, serà per al Casal de Joves. El consistori preveu l'habilitació d'un nou centre amb criteris de funcionalitat, comoditat i accessibilitat. L'equipament inclourà tres àrees: una d'estada i de lleure, un punt d'informació amb ordinadors i una sala polivalent.

L'Ajuntament de Santpedor aprofitarà 217.000 per dur a terme tres actuacions a la zona esportiva municipal que consistiran en la construcció d'un local social del camp de futbol i d'una pista d''skake' al costat de la pista poliesportiva. A més, també es repararan les pistes de tennis. Finalment, una partida de 70.000 euros servirà per la urbanització de la zona lliure interior de l'illa formada pels carrers Francesc Macià, Joan Miró, Pep Ventura i la carretera de Castellnou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.