Punt divers

Un projecte de Gas Natural pretén recuperar la Llacuna de Sils

COMARQUES GIRONINES

L'empresa Gas Natural ha posat en marxa la segona edició del programa 'Compromís natural', que se centrarà en la recuperació i la millora de la qualitat de l'aigua de la Llacuna de Sils (Selva), afectada per les activitats agrícola i urbana. Amb aquest programa, els 'grans clients' de la companyia poden conèixer el projecte a través d'Internet i participar-hi enviant les solucions que apliquen a les empreses per fer un bon ús i gestió de l'aigua. Per cada tres minuts que els clients s'informin a la web sobre la importància de fer un ús racional de l'aigua, es recuperaran cinc metres cúbics d'aigua de la Llacuna. Gas Natural desenvolupa el projecte amb la col·laboració de la Fundació Acciónatura.

Aquesta col·laboració permetrà desenvolupar un projecte de conservació i restauració de la biodiversitat a llarg termini. Segons ha informat Gas Natural, la Llacuna de Sils és un espai natural protegit i les activitats agrícoles i urbanes han afectat la qualitat de la seva aigua, han fet desaparèixer moltes espècies autòctones de flora i fauna, i han alterat el cicle normal de la llacuna, enterbolint l'aigua. La preservació de reserves naturals d'aigua com la Llacuna de Sils, ha explicat l'empresa, 'és d'especial importància' perquè, a més de constituir l'hàbitat natural de moltes espècies, contribueixen a l'estabilització del clima i a la prevenció d'inundacions i de l'erosió dels terrenys. La primera acció del programa 'Compromís natural' de Gas Natural es va posar en marxa l'any 2007 i es va centrar en la reforestació d'un bosc gallec afectat per un incendi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.