Punt divers

Detenen un noi i dos menors per l'atracament d'una farmàcia a Fortià i el robatori de dos ciclomotors

COMARQUES GIRONINES

Els Mossos d'Esquadra de l'Alt Empordà-Roses van detenir el 16 de gener passat dos menors i un noi de 22 anys i veí de Vilamalla per la seva relació en l'atracament d'una farmàcia a Fortià el desembre passat. A un dels menors se li imputa la suposada autoria d'aquest robatori amb intimidació mentre que als altres dos detinguts, un parell de robatoris i furts d'ús sense intimidació del ciclomotor que van utilitzar els autors de l'atracament per fugir. Les detencions dels menors van quedar sense efecte però s'hauran de presentar pròximament davant la Fiscalia. El noi de 22 anys haurà de comparèixer al jutjat en funcions de guàrdia de Figueres quan se'l citi.

El 17 de desembre passat, dos individus van entrar a la farmàcia amb els casos de motorista posats i es van endur la caixa enregistradora, després d'amenaçar amb una espasa la propietària de l'establiment. Els lladres van fugir amb motos de cilindrada petita. Efectius de la comissaria de Roses van iniciar la seva recerca i les investigacions van continuar els següents dies fins que van localitzar a Vilamalla (Alt Empordà) un parell de ciclomotors que coincidien amb les característiques dels vehicles utilitzats en l'atracament i els van intervenir.

Amb la col·laboració d'un grup especialitzat de Trànsit de Girona, el Grup de Recerca i Documentació, els mossos van detectar diverses irregularitats en els dos vehicles intervinguts. El motor d'un dels ciclomotors tenia el número esborrat i, pel que fa a l'altre, anava sense matrícula i també tenia el número del bastidor ratllat. Paral·lelament, els mossos també van saber que el novembre passat havien robat per segona vegada un ciclomotor a un veí de Fortià. Aquest va ser convocat pels mossos per comprovar si algun dels vehicles intervinguts era el seu i va descobrir que gairebé totes les peces d'un d'aquells vehicles, excepte el xassís, pertanyia al seu ciclomotor. En l'altra moto també hi va veure una peça que li pertanyia.

Després de reunir tota la informació sobre els vehicles i les investigacions, es va arribar a la conclusió que els ciclomotors intervinguts haurien estat els emprats pels lladres per fugir. Els mossos van detenir al jove menor d'edat i titular del vehicle més retocat com a presumpte autor del robatori amb violència i intimidació a la farmàcia i també com a presumpte autor de la sostracció del ciclomotor. A l'altre menor, el conductor habitual del segon vehicle intervingut, se'l va detenir pel robatori d'aquest vehicle a Fortià les dues vegades i se li va imputar un delicte de falsificació, ja que el número de bastidor estava ratllat. Aquestes dues detencions van quedar sense efecte, però els joves hauran de comparèixer pròximament davant la Fiscalia.

L'altre detingut és Melchor V.M., de 22 anys, nacionalitat espanyola i veí de Vilamalla, a qui se li imputa la presumpta participació en el primer robatori del ciclomotor. Haurà de comparèixer al jutjat en funcions de guàrdia de Figueres quan se'l citi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.