Punt divers

L'alcalde d'Oliola renuncia al càrrec complint una sentència per frau electoral, sense tenir un substitut clar

PONENT

L'alcalde d'Oliola, Jaume Bernaus (CiU), ha renunciat al seu càrrec en compliment de la sentència que el condemna per haver inflat el cens abans de les eleccions del 2003. Bernaus s'ha acomiadat de 14 anys a l'alcaldia sense anomenar la inhabilitació per haver fet empadronaments il·legals al seu favor, fa gairebé 6 anys. De moment, Santiago Sisquella, fins ara regidor de CiU, actuarà d'alcalde en funcions, fins que entri el nou regidor, Josep Soldevila (ERC) en el proper ple. Sisquella ha assegurat que no té cap intenció de presentar-se a l'alcaldia, per tant el seu grup ha de buscar substitut. Si tots renuncien, podria convertir-se en alcalde el nou edil d'Esquerra.

Si cap dels quatre regidors de CiU que queden accepta l'alcaldia, el nou regidor d'Esquerra podria presentar-se al càrrec. Si això no passa, ja ha dit que farà una oposició de control, per trencar el què ha definit com a caciquisme en aquest poble de 260 habitants. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.