Punt divers

Publicat el segon conte de llegendes del Pla de l'Estany

COMARQUES GIRONINES

'Llops a l'era' és el segon títol de la col·lecció 'Contes de llegenda' del Pla de l'Estany, dedicat aquest cop al municipi de Camós. Es tracta d'una iniciativa del consell comarcal per donar a conèixer les llegendes entre els més joves que va començar amb un primer títol, 'L'estany de Banyoles', el desembre passat. Aquest nou títol és obra de Joan Solana, amb il·lustracions de Jordi Gratacós 'Soco', i en comptes de recollir llegendes, el que proposa és un recorregut per diferents indrets del municipi de Camós des del punt de vista d'un llop com a narrador. Està previst que durant els pròxims dos anys se'n publiquin un total d'onze, un per a cada municipi, que es distribuiran també a les escoles.

'Llops a l'era' pretén trencar la imatge negativa que s'associa a la figura del llop, segons explica l'autor, i al mateix temps és una barreja de totes les rondalles populars recollides del saber popular i dedicades a Camós, davant l'absència de llegendes específiques del municipi. El conte recull diferents indrets, com ara Santa Maria de Camós o el riu Matamors, així com algunes paraules pròpies de la parla dels habitants del municipi. Aquest segon número es pot trobar a les llibreries al preu de 12 euros i també es distribuiran exemplars a les escoles de la comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.