Punt divers

Els conductors que cada dia fan el recorregut entre Osona i la Garrotxa són els que més esperen el nou eix Vic-Olot

COMARQUES GIRONINES

Els usuaris que cada dia van des d'Osona fins a la Garrotxa o viceversa són els que més esperen l'entrada en funcionament del nou eix Vic-Olot. Fins ara, la via més ràpida per anar entre aquestes dues comarques és la que passa pel Ripollès utilitzant els túnels de Capsacosta. El temps estimat d'aquest viatge a una velocitat mitjana és d'un hora. Els usuaris apunten que, amb el nou túnel de Bracons, el temps pot reduir-se a la meitat. Marc Alberch és un torellonenc que des de fa tres anys fa diàriament aquesta carretera. Reconeix que va acceptar la feina conscient que, amb l'entrada en funcionament del túnel, el temps de desplaçament es reduiria.

Alberch treballa en una empresa de la capital garrotxina. Des d'un punt de vista 'egoïsta', en Marc creu que el nou eix és 'necessari'. En benefici de la comarca de la Garrotxa, aquest osonenc creu que el nou eix no serà 'dolent' sinó que pot ser un punt d'obertura perquè a nivell de comunicacions la zona quedava 'bastant tancada'. Marc Alberch nota en els seus companys de feina que a la comarca gironina estan 'un pèl espantats' per l'impacte de la carretera, 'sobretot de camions'.El torellonenc admet que el nou eix pot néixer petit. Tot i això diu que només l'existència de la carretera serà una gran millora. El fet que sigui únicament de dos carrils pot condicionar el temps de recorregut però que en cap cas ell arribarà a trigar el mateix temps que si seguís utilitzant les carreteres que ha utilitzat fins ara.En Marc Alberch fa els dies laborables un viatge d'anada i un de tornada entre Torelló (Osona) i Olot. El seu horari d'entrada i sortida de la feina coincideix amb hora punta. Aquest fet fa que se l'hi allargui més el viatge, 'especialment' per la presència de camions. A més la ruta actual comporta passar per l'interior de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Admet que l'espera fins a l'entrada en funcionament de la carretera se li ha fet una mica 'pesada'. El fet de veure que, especialment a la banda d'Osona, les obres estaven 'molt acabades' ha fet que des de fa mesos el desig perquè la carretera estigui acabada hagi anat augmentat. Divendres al matí, Alberch farà el que serà el seu darrer viatge diari per Capsacosta. Per les informacions que té, creu que a la tarda podrà tornar a casa seva i estrenar el nou eix que a partir de dilluns passarà a fer cada dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.