Punt divers

Una sentència del TSJC considera legal el càmping per a caravanes de Móra la Nova que Urbanisme va denegar el 2004

TERRES DE L'EBRE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera legal el càmping per a caravanes que una empresa anglesa promovia a Móra la Nova (Ribera d'Ebre). Així ho determina la sentència del procediment contenciós administratiu contra la desestimació del recurs d'alçada interposat contra l'acord de la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) que denegava el pla especial urbanístic per a la implantació d'aquest càmping que havia tramitat l'Ajuntament. Després de conèixer la resolució, els serveis jurídics municipals estan estudiant emprendre accions legals contra els responsables de la denegació del càmping.

L'any 2004, l'Ajuntament de Móra la Nova va tramitar un pla especial per a instal·lar un 'camping-caravanning' al seu terme municipal, promogut per una empresa anglesa del sector. Aquesta implantació, que havia de ser la primera de les seves característiques a la zona, va ser rebutjada per la CUTE, presidida pel llavors director general d'Urbanisme, Joan Llort.Segons l'Ajuntament, Urbanisme va denegar aquest pla especial en contra d'una resolució favorable que la mateixa CUTE havia emès a consulta prèvia de l'Ajuntament. En aquell moment, la Comissió d'Urbanisme va denegar el pla perquè el projecte no s'ajustava al decret de càmpings, i va obrir un expedient disciplinari per haver iniciar unes obres no autoritzades i sense cap llicència. El director general d'Urbanisme en aquell moment, Joan Llort, va justificar la denegació per dos fets: la consolidació de fet d'unes obres no autoritzades i no subjectes a llicència; i que el projecte no contemplés el compliment del decret de càmping de Catalunya, que implica un 70% per zona d'acampada i un 30% per bungalows o 'mobil homes'. El TSJC ha estimat, ara, la improcedència de denegar la implantació del càmping per incompatibilitat dels usos turístic i industrial, segons ha informat a través d'un comunicat el mateix Ajuntament de Móra la Nova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.