Punt divers

El Parc Natural de l'Alt Pirineu destinarà més d'1 milió d'euros per a la conservació de les pastures

ALT PIRINEU I ARAN

La Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu, reunida aquest dimarts a la seu del Parc a Llavorsí, ha validat la creació d'un grup de treball estable entre el Parc i el sector agroramader. Durant la reunió s'ha presentat un Pla bàsic de gestió de les pastures del Parc Natural, que estableix els criteris pràctics d'actuació. Aquest Pla preveu destinar més d'1 milió d'euros en tres anys a la conservació de pastures i a les infraestructures ramaderes bàsiques. Medi Ambient ha atorgat també un ajut directe de 50.000 euros a l'Associació de Ramaders d'Oví i Cabrum per a l'adquisició de material per a la gestió ramadera i per a la protecció dels prats de dall contra els danys de la fauna salvatge.

Amb aquest import, l'Associació pretén adquirir material mòbil de gestió ramadera com ara abeuradors i tanques per a la gestió dels ramats. També s'adquiriran vailets alimentats per plaques solars i malles per tancar el bestiar oví.

El Parc promou acords de gestió amb els titulars de les explotacions ramaderes que aprofiten les pastures de l'àmbit del Parc Natural amb la finalitat de garantir la conservació dels hàbitats i els paisatges modelats per l'activitat ramadera, i contribuir a la millora socioeconòmica de les persones que la fan possible. També es dóna preferència al manteniment, la conservació, la millora i la recuperació del patrimoni i les infraestructures vinculades a l'activitat ramadera.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha establert un nou marc de treball conjunt amb el sector ramader, que es fonamenta en les competències que té el Departament de Medi Ambient i Habitatge per donar suport a l'activitat ramadera extensiva que aprofita les pastures de l'àmbit del Parc. Aquestes competències es basen en els objectius de conservació d'hàbitats de prats i pastures o espècies amenaçades de flora i fauna que depenen de l'activitat ramadera, i geogràficament s'ubiquen a les pastures comunals que tenen la consideració legal de sòl forestal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.