Punt divers

El Port de la Selva reivindica l'espàrrec silvestre amb una fira artesanal única a Catalunya

COMARQUES GIRONINES

El Port de la Selva celebra aquest diumenge la I Fira de l'Espàrrec, una iniciativa que pretén donar a conèixer l'atractiu d'aquesta població a partir d'un producte del territori i de temporada com és l'espàrrec silvestre. Es tracta d'una iniciativa de l'ajuntament que ha comptat amb el suport dels comerciants, restauradors i associacions locals. Entre les activitats previstes, destaca un concurs d'anar a 'caçar' espàrrecs, una fira comercial amb parades que vendran productes elaborats amb l'espàrrec com a principal ingredient o menús de l'espàrrec en una dotzena de restaurants. Aquesta és l'única fira catalana dedicada a l'espàrrec que no es conrea.

Els visitants podran comprar des de botifarres, gelats i conserves elaborades amb espàrrecs en les més de vint parades que inclourà la fira. Les entitats municipals oferiran també activitats per a un públic infantil i el crític gastronòmic Jaume Fàbregas pronunciarà la conferència 'L'espàrrec, cuina i cultura'. Una dotzena dels restaurants dels municipis oferiran menús especials amb aquest ingredient. Les receptes dels plats es podran consultar en uns plafons i, posteriorment, es penjaran per Internet en un receptari que les englobarà totes. Aquells que no es vulguin entaular, podran degustar la truita d'espàrrecs per només un euro. Una de les activitats més curioses serà el concurs de 'caçar espàrrecs'. Els guanyadors s'enduran un lot de productes de la fira, de vins i també vals de descompte als comerços. La jornada festiva s'acabarà amb un concert d'havaneres i ron cremat. Josep Maria Cervera, primer tinent alcalde de l'Ajuntament del Port de la Selva, explica que van pensar en l'espàrrec perquè 'és un producte molt nostre', que es troba en abundància per poder-ne gaudir i perquè no hi a cap més fira dedicada a aquest producte, almenys en el cas del silvestre. 'El producte és l'excusa per descobrir aquesta població i gaudir del seu entorn', conclou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.