Punt divers

Un veí de Vilanova de la Barca haurà de pagar 5.000 euros per creuar un pas a nivell amb les barreres abaixades

PONENT

Un veí de Vilanova de la Barca (Segrià) haurà de pagar prop de 5.000 euros a Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per haver creuat un pas a nivell de la localitat amb les barreres abaixades i el semàfor en vermell. El jutge considera que l'acció suposa un delicte contra la seguretat en el trànsit en la modalitat de conducció amb temeritat manifesta. Els fets es remunten a les sis de la matinada del 6 de juliol de 2006 quan Juan Ramon M. va creuar la via a pesar dels indicadors sonors i lluminosos, així com el fet que les barreres estaven abaixades. De fet, quan va arribar el comboi el va envestir lleugerament per la part posterior del vehicle, tot i que va resultar il·lès.

Com a conseqüència del xoc, es van produir danys tant al tren com al pas a nivell, en el primer valorats en 1.161,71 euros i, en el segon, en 3.642,93. FGC va denunciar els fets el 17 d'octubre del mateix any i el jutge va dictar ahir dilluns sentència condemnatòria vers l'acusat, que haurà de pagar els desperfectes. La pena estableix també vuit mesos de presó, que no haurà de complir perquè no tenia antecedents, i li retira el carnet de conduir durant dos anys.

El jutge fa incidència en la intencionalitat de l'acusat a l'hora de cometre la imprudència i desestima l'argument presentat per l'advocat de la defensa en el sentit que les barreres d'aquest pas a nivell 'sempre estaven espatllades' i, per tant, el seu client no en va fer cas. Això va quedar descartat per la presentació de fotografies que acreditaven el funcionament dels sistemes d'avís.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.