Punt divers

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica iniciarà una campanya informativa i emprendrà accions judicials

ALT PIRINEU I ARAN

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica ha decidit reactivar l'activitat per evitar la construcció del corredor elèctric que ha de connectar Catalunya i Aragó passant pel Pallars Jussà. Les primeres actuacions que iniciaran de manera immediata són una campanya informativa i de sensibilització a la població i les accions judicials per evitar que es faci aquesta línia que ha de comptar amb una subestació a Montsó (Aragó) i una a Isona (Pallars Jussà). Finalitzada la campanya informativa la Plataforma contrària a la línia de molt alta tensió té previst iniciar les mobilitzacions.

La plataforma també demana que s'inclogui en el llistat d'associacions que han de ser informades de l'inici de l'estudi d'impacte ambiental les entitats Ipcena i Amics de Torres del Obispo, les que ja fa deu anys van presentar al·legacions a aquest corredor i que ara per raons que es desconeixen no han rebut cap tipus d'informació mentre d'altres sí.

De la reunió que han fet aquest dissabte entitats i representats polítics a tremp també n'ha sortit la redacció d'un manifest contrari a la línia que es tramitarà a totes les administracions des dels ajuntaments de la zona com a la Generalitat, govern de l'Estat o Diputació de Lleida així com a totes les entitats del territori.

Un dels arguments del manifest és que el Pallars Jussà ja paga un preu massa elevat pel pas de línies elèctriques. Actualment, travessen la comarca un total de 7 línies de molt alta tensió. Els membres de la Plataforma no volen que la projectada ara per Red Elèctrica es converteixi en la vuitena.

La línia que es contempla és d'alta tensió i d'uns 400kW. Uniria Penyalba amb Isona i connectaria amb les ja existents de Sallent i Sentmenat també de 400kW i la de la Pobla i el Pont de Suert de 200kW.

Aquesta línia afecta a 14 municipis del Pallars Jussà i a 75 d'Aragó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.