Punt divers

El Pla d'Urgell ja disposa d'una guia amb quinze rutes que ofereixen passejades tranquil·les per la natura

PONENT

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha presentat la primera guia de rutes per recórrer a peu, amb bicicleta o a cavall els indrets naturals de la comarca. El president de l'ens, Joan Reñé, ha dit que són quinze propostes per fer passejades tranquil·les per l'entorn natural. També ha destacat que en vista al cap de setmana llarg de la Puríssima les cases de turisme rural de la comarca tindran un 100% d'ocupació i que per Nadal i fi d'any les reserves estaran entre el 80% i la plena ocupació. Reñé creu que s'ha d'ampliar l'oferta d'allotjament rural a la comarca i ha animat a la creació de projectes que a partir de 2009 poden rebre els ajuts europeus Feder per esdevenir una realitat.

La guia 'd-Ruta pel Pla d'Urgell' compta amb quinze propostes diferents que passen per tots els municipis de la comarca i que ofereixen als visitants els atractius de la zona com poden ser l'ornitologia, el cicloturisme, el senderisme, els museus, l'agroturisme i el patrimoni monumental.

La presentació d'aquest recurs turístic ha tingut lloc a l'Estany d'Ivars i Vil-sana, espai natural recuperat que precisament acull quatre de les propostes que fa la guia. Una d'aquests propostes és la 'Ruta de l'Estany a cavall', de la qual aquest divendres s'ha volgut fer una demostració. La ruta surt i acaba a Linyola, arriba a l'estany per un camí que dóna justament al canyissar de depuració. Llavors es ressegueix el perímetre de la lamina d'aigua pel camí principal. En total, la proposta té una distància de 24 quilòmetres i es pot fer durant qualsevol època de l'any.

Segons Reñé, la guia recull més de 170 quilòmetres senyalitzats de diferents camins de la comarca. Els principals usuaris a qui està dirigida són les famílies que acostumen a passar uns dies allotjades a les cases de turisme rural de la zona. La distribució de la guia es farà a través dels ajuntaments, el Consell Comarcal i els diferents establiments dedicats a la restauració i l'allotjament.

D'altres rutes que ofereix la guia són a la de la Fita Alta de Sidamon; la del Bullidor a Barbens; la de la Font Vella a Linyola; la del Salt del Duran a Mollerussa; la de la Pineda de Bell-lloc d'Urgell; la del Canal entre Mollerussa, Vilanova de Bellpuig i Golmés; la del Parc de la Serra; la del Barret Picat entre Linyola, els Arcs, Bellvís, el Palau d'Anglesola i el Poal; i la del Camí de Sant Jaume al seu tram per la comarca.

Així mateix també hi ha dues rutes culturals que repassen el patrimoni monumental de municipis com Torregrossa, Mollerussa, Fondarella, el Palau d'Anglesola i Linyola; i museus com l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell i el Museu de Vestits de Paper a Mollerussa, la col·lecció d'eines del camp de Golmés, el taller de pintura i el Museu Pedrós de Linyola, i Cal Bufalà i l'Església de Nostra Senyora de l'Assumpció a Bellvís, entre d'altres.

Cent per cent d'ocupació per aquest cap de setmana llarg

Segons el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell aquest cap de setmana llarg de la Puríssima les cases rurals registraran una ocupació turística del 100%. En aquest sentit, Reñé ha indicat que els visitants provenen majoritàriament de l'àrea metropolitana de Barcelona i ha celebrat que puguin gaudir d'un recurs turístic com és la guia que s'acaba de presentar.

Reñé també ha assenyalat que en vista a les festes de Nadal aquests allotjaments rurals ja tenen un 80% d'ocupació prevista i que per la nit de fi d'any es tornarà arribar al 100%. Davant d'aquestes xifres tant positives, Reñé ha remarcat la necessitat d'ampliar l'oferta d'allotjament rural a la comarca i ha animat a la creació de projectes d'aquesta tipologia sobretot aprofitant que a partir del pròxim mes de gener tornarà a sortir una convocatòria d'ajuts europeus Feder que poden servir de coixí a l'hora de tirar endavant una iniciativa d'aquestes característiques.

L'Estany d'Ivars i Vila-sana al 100% de la seva capacitat

D'altra banda, Reñé ha recordat que l'Estany d'Ivars i Vila-sana assolirà entre aquest desembre i el pròxim mes de gener el 100% de la seva capacitat d'aigua. En aquest sentit, ha recordat que ja fa dos mesos que l'aigua de l'estany es renova constantment donat que ara n'entra i també en surt.

El fet que l'estany arribi al 100% de la seva capacitat permetrà ampliar l'oferta d'activitats per la zona com és el cas de la implantació d'embarcacions de passeig als dos molls que actualment hi ha a la zona de Vila-sana i a la d'Ivars d'Urgell. Reñé ha explicat que probablement aquest servei entrarà en funcionament la propera primavera i que d'entrada es posaran unes sis barques per zona. Així mateix, ha recordat que la navegació quedarà limitada a uns perímetres concrets donat que així ho estipula el Pla d'Usos i Serveis de l'estany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.