Punt divers

El Ministeri de Medi Ambient garanteix als veïns d'Empuriabrava que l'atermenament no provocarà cap expropiació

COMARQUES GIRONINES

El secretari general del Mar del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí (MARM), Juan Carlos Martín Fragueiro, ha assegurat aquest divendres que les actes d'atermenament de l'espai públic als canals d'Empuriabrava no repercutiran en cap expropiació d'habitatge o terreny. 'Aquí, en cap moment, estem parlant d'expropiar la propietat privada de cap dels veïns d'aquesta urbanització', ha assenyalat Fragueiro, de visita al nou camí de ronda de Port de la Selva (Alt Empordà). 'Nosaltres considerem que l'atermenament d'Empuriabrava respecta íntegrament el contingut de la nostra llei de Costes', ha continuat Fragueiro, acompanyat de la directora general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Alicia Paz.

'I el que està en discussió en definitiva no és l'atermenament sinó la possible afectació de les cases o els terrenys a l'hora de delimitar la franja de servitud, que és de 3 a 6 metres', ha volgut aclarir el secretari general del Mar. 'A mi, aquesta situació m'agradaria comparar-la amb el que podria ésser un casc històric d'una ciutat', ha reflexionat Fragueiro en veu alta. 'I és que sobre aquells habitatges que es troben dintre el casc històric hi pesen una sèrie de normatives i no s'hi poden fer actuacions determinades', ha explicat el secretari general del Mar. 'No es pot ampliar el volum d'edificabilitat, hauran de mantenir la façana tal i com estava inicialment, etcètera', ha enumerat.

Amb aquest exemple, Fragueiro ha volgut establir un paral·lelisme amb les propietats que es troben als canals d'Empuriabrava. 'A partir d'ara, per determinades actuacions que vulguin fer a les cases o als terrenys tindran de demanar permís a la Generalitat, que és la competent en aquest cas', ha continuat el secretari general del Mar. 'Però en cap cas, reitero, estem parlant de l'expropiació de cap tipus de terreny. I des d'aquí vull donar tota la seguretat als veïns d'aquesta urbanització', ha finalitzat amb insistència el secretari general del Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.