Punt divers

El Consorci del Montsec donarà suport a les al·legacions dels municipis afectats per l'Autopista Elèctrica

ALT PIRINEU I ARAN

El Consorci del Montsec donarà suport a les al·legacions presentades pels quatre municipis afectats pel corredor elèctric d'alta tensió que s'ha projectat per unir Aragó i Catalunya i que travessa la comarca del Pallars Jussà. Així s'ha acordat aquest dijous durant una reunió de la Junta del Consorci. El Consorci creu que aquesta línia elèctrica va en contra de la filosofia de promoció de la cultura i el patrimoni de la zona. Per tractar les actuacions d'oposició a la línia a dur a terme per part dels membres de la Plataforma en contra de l'Autopista Elèctrica aquest dissabte es reuniran a Tremp. Volen consensuar un model d'al·legacions i objeccions preliminars al projecte i crear grups de treball.

Entre els grups que es crearan hi ha el d'estudis jurídics, el de mobilitzacions i participació ciutadana així com pressió política o el de coordinació amb la MAT de Girona.

Els ajuntaments tenen sobre la taula l'estudi d'impacte ambiental per fer-hi al·legacions. Armand Simon explica què és l'inici del procediment administratiu i per tant es ara quan cal aturar-ho i recorda que el Tribunal Suprem va donar-los la raó i va anul·lar el primer procediment perquè no havien fet aquest estudi d'impacte que ara presenten.

El projecte presentat per l'empresa Red Eléctrica de España, SA, contempla la construcció d'una nova línia elèctrica d'alta tensió Peñalba-Monzón-Salas de Pallars, dos noves subestacions a Monsó i Isona i connexions amb altres línies de 220Kv.

Armand Simon ha recordat que l'advocat de la Plataforma contrària a l'Autopista Elèctrica mai ha deixat de treballar donat que hi ha un tram on les torres estan aixecades motiu pel qual no havien donat per mort aquest projecte. L'objectiu era instar a la justícia a desmuntar les torres en les que encara no hi ha el cablejat elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.