Punt divers

Els opositors a l'Autopista Elèctrica comencen a preparar actuacions per mostrar la seva repulsa al projecte

ALT PIRINEU I ARAN

El document que han rebut els Ajuntaments del Pallars Jussà en què se'ls informa de l'inici de la tramitació ambiental de la popularment coneguda Autopista Elèctrica, corredor que ha d'unir Montsó i Isona, ha caigut com un gerro d'aigua freda tant als alcaldes de la comarca com als membres de la Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica. La Plataforma ha convocat una reunió pel pròxim dia 7 de desembre a Pont de Montanyana per decidir quin tipus d'actuacions polítiques, legals o de força duran a terme. Alcaldes de la zona aposten per aprofitar les línies existents donat que el Pallars ja està prou 'minat' de línies d'alta tensió. Aquesta línia contempla dues subestacions a Isona i a Montsó.

La línia que hi ha prevista és d'alta tensió i d'uns 400 kW. Uniria Penyalba amb Isona i connectaria amb les ja existents de Sallent i Sentmenat també de 400 kW i la de la Pobla i el Pont de Suert de 200 kW.

L'alcalde del Castell de Mur i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Castells, ha explicat que el Pallars Jussà ja està prou hipotecat pel pas de línies d'alta tensió i ha apostat per l'aprofitament de les ja existents i no la creació de noves. Josep Castells ha dit que el Jussà ja ha estat massa solidari energèticament parlant i s'ha mostrat totalment contrari a la seva construcció. Des del seu Ajuntament al·legaran aspectes com que passa massa prop del conjunt monumental de Mur o d'altres indrets d'especial interès.

Per la seva part, Armand Simón, ha dit que tant els de la banda d'Aragó com els de Catalunya creien fa 10 anys que aquesta línia era innecessària i ho segueixen creient ara. Simón ha denunciat que es tracta d'una línia de transport i no de consum i que els consumidors del Pallars no la necessiten donat que es un territori productor d'energia.

Aquesta línia afecta a 14 municipis del Pallars Jussà i a 75 d'Aragó, per aquest motiu es reuneixen el pròxim dia 7 a Pont de Montanyana membres dels grups opositors a la línia de les dos zones. Esperen la participació en la reunió d'alcaldes i veïns dels municipis afectats per mostrar una postura contrària de forma unitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.