Punt divers

El futur aeròdrom de Tremp pot condicionar i fer replantejar el traçat de la línia elèctrica Graus Isona

ALT PIRINEU I ARAN

L'Ajuntament de Tremp presentarà com al·legació a la construcció de la futura línia d'alta tensió que ha de passar pel Pallars Jussà per unir Catalunya amb Aragó la planificació d'una aeròdrom en el mateix indret per on ha de passar el corredor elèctric. Víctor Orrit, alcalde de Tremp, ha explicat que el Pla d'Aeroports, Aeròdroms i Heliports de la Generalitat contempla la creació de l'aeròdrom de Tremp i en el moment de ser aprovat aquest document sectorial Red Elèctrica no va presentar cap tipus d'al·legació. Un altre aspecte que s'al·legarà en contra de la línia des del territori segons Orrit, es que el Pla Territorial de l'Alt Pirineu i Aran, recentment aprovat no contempla aquest corredor.

La complicació apareguda de l'aeròdrom podria reactivar el projecte que en lloc de construir una subestació a Isona la projectava a Salàs de Pallars. D'aquesta manera s'evitaria passar per l'indret on hi ha Els alcaldes dels municipis del Pallars Jussà afectats pel pas de l'anomenada Autopista Elèctrica, Isona, Gavet de la Conca, Tremp i Castell de Mur, s'han entrevistat aquest dijous amb el director general d'Energia i Mines de la Generalitat, Agustí Maure, per tractat el pas d'aquesta línia d'alta tensió pel Pallars Jussà. Maure ha deixat clar als alcaldes que la connexió elèctrica amb Aragó és necessària i es farà tot i que no va assegurar al 100% per on passarà. Maure s'ha mostrat disposat a estudiar alternatives per reforçar les línies ja existents i no haver-ne de construir una de nova. Actualment passen per la comarca del Pallars Jussà 9 línies de més de 110.000 volts. Els alcaldes diuen que ja estan massa hipotecats en aquest aspecte.

L'alcalde del Castell de Mur, Josep Castells, explica que des del seu municipi al·legaran l'impacte que aquest corredor pot fer a elements arquitectònics i patrimonials com el castell medieval de Mur o la col·legiata romànica de Santa Maria.

La línia que es contempla és d'alta tensió i d'uns 400kW. Uniria Penyalba amb Isona i connectaria amb les ja existents de Sallent i Sentmenat també de 400kW i la de la Pobla i el Pont de Suert de 200kW. Aquesta línia afecta a 14 municipis del Pallars Jussà i a 75 d'Aragó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.