Trànsit preveu que la mobilitat es redueixi un 5% durant la Setmana Santa a conseqüència de la crisi

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que els desplaçaments per carretera durant les vacances de Setmana Santa es redueixin un 5% respecte de l'any passat, a conseqüència de la crisi econòmica, tot i que un nombre important de conductors decidirà en funció de la meteorologia si marxa o no i cap a on. Així doncs, tenint en compte el bon temps previst per diumenge i dilluns de Pasqua, les sortides d'última hora podrien influir en les previsions de mobilitat.

El director del SCT, Josep Pérez Moya, va estimar ahir que en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa –entre dijous i divendres sant– es desplaçaran 350.000 vehicles des de l'àrea metropolitana de Barcelona. La primera fase de l'operació sortida –que es va dur a terme el cap de setmana passat– va ser «escalonada», segons Pérez Moya, i ja va comportar la sortida de 485.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'operació tornada –que es concentrarà entre diumenge i dilluns– serà la més complicada, ja que es preveu que tornin 545.000 vehicles (65.000 menys que l'any passat). A diferència d'altres anys, el SCT creu que aquests dies es faran més sortides d'anada i tornada i viatges de menys durada, en resposta a la crisi econòmica.

Pel que fa a les retencions, tant les carreteres dels Pirineus (C-16 i C-17) com el corredor mediterrani (AP-7, N-340) seran algunes de les vies que poden presentar més complicacions. A la xarxa viària catalana, d'altra banda, hi ha diferents punts d'obres que poden provocar retencions, i que afecten l'AP-7, l'A-7, la C-17, l'N-II, l'A-2 i la C-58. Per contra, milloraran la fluïdesa del trànsit la recent inauguració del tercer carril de l'AP-7 entre Salou i Vila-seca i Banyeres del Penedès, així com el desdoblament de la C-16 fins a Berga, de l'autovia C-17 en el tram de les Masies de Voltregà i de la C-35 entre Llagostera i Vidreres. També facilitarà la fluïdesa el nou tram de la C-37, l'eix Vic-Olot entre Torelló i la Vall d'en Bas, que inclou el túnel de Bracons.

Mar i muntanya

Aquest any, la Setmana Santa es retarda gairebé un mes en el calendari respecte del 2008 i això pot modificar la destinació escollida pels conductors. El Servei Català de Trànsit preveu que els desplaçaments es repartiran de manera equitativa entre les zones de mar i muntanya, ja que les destinacions de costa podrien predominar per sobre de les de muntanya per les dates de l'any en què ens trobem, però la situació meteorològica de la darrera setmana podria afavorir l'elecció de l'esquí i la neu.En qualsevol cas, el director del SCT, Josep Pérez Moya, es va dirigir ahir un cop més als conductors i els va demanar que extremin la prudència, tot recordant-los que la majoria dels accidents mortals es produeixen per distraccions o per un excés de velocitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.