Successos

successos

Un pres mata una cuinera de la presó Mas Enric de Tarragona i se suïcida

 Un pres de la presó Mas Enric del Catllar , al Tarragonès, ha matat amb una arma blanca una cuinera, que treballava al recinte contractada pel Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), i s'ha suïcidat. Segons han informat fonts properes al cas, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les circumstàncies del succés, que ha passat a primera hora de la tarda d'aquest dijous a les instal·lacions de cuina del recinte penitenciari. Personal de la presó ha trobat primer el cos sense vida del reclús, que pel que sembla col·laborava en les tasques de la cuina en el marc del seu pla penitenciari de reinserció, i quan buscaven la víctima per informar-la de la troballa han localitzat també el seu cadàver. 

 Agents de la policia científica dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat al centre penitenciari per examinar el lloc on ha passat l'agressió i recollir indicis per investigar-la. En declaracions a EFE, el coordinador de la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF), Alberto Gómez, ha opinat que el crim avui a Mas Enric suposa la "culminació d'una escalada" d'atacs a centres penitenciaris catalans i ha apuntat que l'intern que s'ha suïcidat complia condemna per assassinat. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que abandona "qualsevol taula de negociació" amb el departament de Justícia per millorar les condicions laborals dels reclusos, atès que el Govern "ignora sistemàticament" els funcionaris de presons malgrat l'increment d'agressions en els darrers anys. Així mateix, el sindicat ha exigit la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó. Precisament també avui dimecres un funcionari del centre de Quatre Camins de la Roca del Vallès, al Vallès Oriental, ha patit  una forta contusió a la cara en ser copejat per un reclús que es trobava al departament d'Atenció Especialitzada, i després ha agredit tres treballadors més que intentaven contenir-lo. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia