Successos

15 anys de presó per l’home que va assassinar un jove a ganivetades

L’Audiència de Girona ha imposat 15 anys de presó a Omar Dembelly, l’home que va matar a ganivetades un jove amb qui compartia habitació en una casa on convivien temporers a Masara el 31 d’agost del 2022. Seguint el veredicte del jurat popular, que el va declarar culpable, el tribunal el condemna com a autor d’un delicte d’assassinat, segueix informant l’Agència Catalana de Notícies. La sentència acorda l’expulsió del processat, que és d’origen gambià, un cop complertes tres quartes parts de la condemna o quan accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional.

La sentència conclou que, cap a les 20.45 hores del 31 d’agost del 2022, l’acusat li va assestar dues punyalades a la regió subclavicular esquerra. Les ganivetades li van acabar perforant el lòbul superior del pulmó i li van provocar la mort de manera “immediata”.

“Per eliminar qualsevol reacció defensiva i assegurar la consecució del seu propòsit, l’acusat va treure per sorpresa un ganivet de grans dimensions, que havia amagat prèviament, i brandant-lo, va arraconar la víctima contra una de les cantonades de l’habitació, impedint-li així la sortida, i li va clavar dos cops”, considera provat la sentència.

L’Audiència considera que va cometre el crim amb traïdoria perquè la víctima anava desarmada: “Col·locava l’agressor en un avantatge innegable o superioritat davant la víctima per assegurar el resultat mortal que finalment es va produir”. Però és que a més, subratlla la sentència, el processat “va privar” a la víctima de defensa quan el va atacar “arraconant-lo contra la paret en un espai molt petit”.

Al judici, l’acusat va reconèixer ser l’autor de les ganivetades però va negar que actués a traïció o que tingués el crim premeditat. Segons la seva versió, ell i la víctima van tenir una disputa prèvia perquè, durant la neteja de l’habitació, havia desaparegut roba seva. La discussió va anar pujant de to i els dos homes van quedar per “barallar-se” en un camp al costat del lloc on vivien. La víctima, però, no va arribar a l’hora acordada.

Dembelly sostenia que, quan finalment la víctima va arribar al domicili, el va increpar i li va llançar un primer cop de puny a l’ull. Va argumentar que va respondre a l’agressió atacant-lo amb el ganivet “per defensar-se” i sense intenció de matar-lo. El jurat no es va creure el seu relat perquè no tenia cap lesió compatible amb el suposat cop de puny i cap dels testimonis va sentir cap baralla prèvia. De fet, un dels testimonis va declarar que només van passar “30 segons” entre l’entrada dels dos homes a l’habitació i el crit de la víctima demanant auxili, ja ferit de mort.

El jurat, tal com recull la sentència, sí que va considerar provat que, després de l’apunyalament, el processat va demanar a la resta d’habitants de la casa que avisessin la policia i es va esperar a l’exterior fins que arribessin les primeres patrulles: “Es va entregar i va entregar el ganivet a la policia”.

L’Audiència li imposa 15 anys de presó i resol substituir la condemna per l’expulsió del país un cop complertes tres quartes parts de la pena o quan el processat accedeixi a la llibertat condicional o el tercer grau. Li prohibeix tornar al país durant 10 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia