Successos

FIGUERES

Lluís Lupiáñez s’incorpora com a nou cap de la Guàrdia Urbana

El sotsinspector té una àmplia trajectòria professional dins el cos del Mossos d’Esquadra , en el qual va ingressar l’any 1994

El sotsinspector Lluís Lupiáñez ha pres possessió avui com a nou cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, en substitució de Josep Maria Riera, que s’ha jubilat. Abans de la roda de premsa que s’ha fet aquest migdia, ha signat la presa de possessió amb l’alcalde i la secretària municipal i ha mantingut una breu trobada de presentació amb els regidors del govern i els portaveus dels grups municipals.

El figuerenc Lluís Lupiáñez va iniciar la seva etapa professional el 1993 a l’Escola de Policia de Catalunya, actualment ISPC (Institut Seguretat Pública de Catalunya), el seu primer destí com a Agent dels Mossos d’Esquadra va ser el Centre Penitenciari de Figueres, al carrer nou, fins al desplegament del cos de MMEE a l’Alt Empordà. El primer servei conjunt que va fer amb la Guàrdia Urbana de Figueres, va ser la posada de la primera pedra de l’ABP AE Figueres dels Mossos d’Esquadra amb la visita aleshores del M.H. President Jordi Pujol.

Una vegada assumides les competències en seguretat ciutadana i a les noves dependències policials de l’ABP AE Figueres (Comissaria dels Mossos d’Esquadra), va opositar per una plaça d’OAC, inaugurant la unitat d’Oficina de denúncies de l’ABP AE Figueres. En aquella època a la Unitat d’Investigació, com a Cap hi havia el Caporal Josep Lluís Trapero acabat de nomenar Sergent.

El sotsinspector Lupiáñez ha destacat que quan va iniciar-se professionalment cap al 94-95, l’època de l’Intendent Rojo i el Sotsinspector Agustí Vehí, comandaments aleshores de la Policia Local de Figueres, els seus referents professionals eren la Policia Local de Figueres, i ja aleshores desitjava com un dels objectius de la seva carrera professional poder arribar algun dia a ser el Cap de l’actual Guàrdia Urbana, de la seva ciutat, on ha nascut, crescut i a on viu actualment.

L’alcalde Jordi Masquef ha destacat el perfil “professional, perseverant, constant, responsable, proactiu i, sobretot, amb un elevat grau de compromís amb el benestar de la ciutadania i vocació de servei públic” del Sotsinspector Lupiáñez. Sobre la nova etapa que avui s’inicia a la ciutat i al cos de la Guàrdia Urbana, l’alcalde i regidor de seguretat s’ha mostrat il·lusionat perquè suposa “Un punt d’inflexió que permetrà impulsar aquest canvi en les polítiques de seguretat i civisme a la ciutat, i fer possible que es noti i es visibilitzi als carrers de la ciutat”. Però ha recordat que “no només cal més policia, amb més eines materials, també és necessari dotar-los de lleis que donin suport a i acompanyin les actuacions policials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia