Successos

El quadern negre

Tura Soler

Les rates deixen fora de joc el jutjat de Ripoll

Van rosegar i malmetre un centenar de metres de la fibra i el van deixar sense telèfon ni internet quatre dies

El jutjat de Ripoll ha estat inoperatiu quatre dies (des de divendres fins ahir al matí) per culpa de l’acció dels rosegadors (es pressuposa que rates) que van rosegar i malmetre uns cent metres del fil de la fibra òptica subterrani que donava servei a una part de la població. L’edifici judicial, que inclou el jutjat de primera instància i instrucció número 1 i el registre civil, està situat al número 35 de la carretera de Barcelona.

Va ser divendres quan els treballadors del jutjat es van adonar que no podien fer ni rebre trucades ni tampoc es podien connectar a la xarxa d’internet amb què operen. Estaven incomunicats, i, com a conseqüència, no podien exercir les seves funcions, ni enregistrar ni emetre cap mena d’informe judicial, ni fer citacions, ni prendre declaracions, ni fer informes d’autòpsia... En vista de la situació, es van haver de suspendre tots els judicis (als jutjats d’instrucció es fan judicis de faltes, per causes menors), no es van poder executar les presentacions apud acta (persones que han d’anar a presentar-se), el registre civil també va haver de suspendre totes les activitats, i tampoc no es va poder registrar l’informe d’autòpsia d’un cas en què s’havia fet aixecament de cadàver com a mort judicial... Tot el servei judicial va quedar inoperatiu. Què havia passat? Es podia tractar d’un sabotatge? Aviat es va descobrir que els que havien sabotejat les connexions i les comunicacions del jutjat havien estat uns animals rosegadors, perquè havien rosegat un tram de la fibra òptica que dona servei a un sector de la població de Ripoll. Un cop detectat el problema, la companyia, una empresa subcontractada de Movistar, va enviar operaris a la zona per intentar restablir el servei telefònic i d’internet. I finalment, ahir al matí, de forma progressiva, els treballadors del jutjat van poder anar assumint les funcions perquè els telèfon i la connexió a internet van tornar a funcionar.

A part del jutjat hi va haver altres abonats que van resultar afectats. Aquesta no és la primera vegada que hi ha problemes amb la xarxa telefònica i d’internet a Ripoll per culpa de l’acció dels rosegadors. Una situació que també s’ha viscut en altres poblacions, com ara Santa Pau, quan feia ben poc que s’havia fet la nova instal·lació de la fibra. Si els rosegadors troben una via d’accés per ficar-se a l’espai poden ser nefastos. La prova, que han deixat un jutjat inoperatiu quatre dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia