Successos

canvi climàtic

El fred extrem, la neu i les inundacions causen estralls a mig Europa

La gran quantitat de neu caiguda en els darrers dies i el gel continuen afectant els països nòrdics

En algunes zones de Suècia s’han superat els 40 graus sota zero

El mal temps està causant estralls a bona part d’Europa, amb almenys sis morts i centenars d’evacuats per les inundacions que afecten l’Estat francès i Anglaterra. El fred extrem amb temperatures que superen els 40 graus sota zero, els forts vents i la neu han col·lapsat la regió nòrdica, mentre que en el nord i l’oest d’Europa persisteixen les intenses pluges i les inundacions, informen aquest divendres els mitjans internacionals.

Les temperatures gèlides, combinades amb forts vent i neu han deixat a milers de persones sense subministrament d’electricitat, mentre que altres van desafiar les baixes temperatures durant hores en veure’s atrapades en els seus cotxes a les carreteres.

Les fortes pluges a Alemanya, l’Estat francès i els Països Baixos continuen provocant inundacions a regions que s’han vist negades per l’aigua de forma persistent en les últimes dues setmanes.

A Alemanya, s’han reprès les fortes pluges en regions que han patit inundacions persistents durant les últimes dues setmanes. El canceller Olaf Scholz va fer dijous la seva segona visita aquesta setmana a la zona afectada per inspeccionar un dic a la ciutat oriental de Sangerhausen, informa l’agència Efe.

Després de diversos dies de pluja i crescuda del nivell de l’aigua diverses localitats del nord de l’Estat francès van quedar submergides dijous. Centenars de persones han estat evacuades en els darrers dies. La mateixa zona també es va veure afectada per forts aiguats el novembre i el desembre, i algunes ciutats encara no s’havien recuperat. Aquest divendres sembla que el mal temps donava per fi una treva a la zona. On no dona cap treva és al Regne Unit. Centenars d’habitatges del centre i el sud d’Anglaterra han hagut de ser evacuats aquest divendres a causa dels aiguats, que també han obligat a suspendre el trànsit ferroviari.

D’altra banda, el fred intens manté Suècia i Dinamarca congelades. Al nord de Suècia, a Naimakka (Lapònia), es van registrar dijous a la tarda 43,8 graus sota zero, la temperatura més baixa en un mes de gener en aquest país nòrdic des de 1999, segons informa aquest divendres l’agència Efe que cita una informació de l’Institut Meteorològic suec. Aquesta xifra supera el rècord de 43,6 graus sota zero registrats durant dos dies a l’estació de Kvikkjokk.

A Suècia, el fred intens ha interromput el transport i està causant greus problemes de circulació després del tancament de trams d’autopistes i carreteres principals. També s’han registrat incidències en el servei ferroviari. Unes 4.000 llars han patit talls en el subministrament d’electricitat a la regió àrtica de Suècia. Al sud del país, molts conductors van quedar atrapats en els seus vehicles o van haver de ser evacuats per l’exèrcit. Els pronòstics meteorològics apunten que el fred continuarà el cap de setmana i que les temperatures continuaran baixant en el nord.

A Oslo i altres zones de Noruega, on també s’han registrat temperatures extremes, aquest divendres encara hi havia problemes en el trànsit per la neu i el gel.

La gran quantitat de neu caiguda en els darrers dies i el gel, segons explica l’agència Efe, continuen afectant també aquest divendres el trànsit a l’oest de Dinamarca, on en diverses zones la policia desaconsella encara viatges en cotxe que no siguin imprescindibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia