Successos

SUCCESSOS

Un arbre cau en un parc infantil de la plaça Lluís Companys de Girona

Els Bombers han fet una quarantena de serveis a la demarcació relacionats amb el vent, sense cap d'ells hagi tingut una afectació important

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme una quarantena  de serveis relacionats amb el temporal de vent entre les deu de la nit de dimarts i les 11 i quart d’aquest dimecres. Entre la una i les cinc, dels 212 avisos que han rebut de tot Catalunya, 147 han tingut lloc a les comarques gironines. La majoria estan relacionats amb arbres i tendals caiguts a la via pública, cap d’ells ha estat greu. A Girona hi ha hagut moltes incidències relacionades amb la força del vent. Fins primera hora de la tarda eren 47. A la Devesa un fanal ha quedat afectat per la força de la tramuntana. En la plaça del president Lluís Companys el vent ha fet que caigués un arbre en un parc infantil sense que s'hagués de lamentar cap desgràcia personal. Des de l'Ajuntament s'informa que han estat prop d'una dotzena d'incidències des de les 9 del matí i fins al migdia. Han afectat a arbres, enllumenat i semàfors. "Cap fora de la normalitat", asseguren.

La constància del vent de nord ha fet que des del departament d'Agricultura s'alerti del perill d'incendi forestal molt alt a la comarca de l'Alt Empordà i entre alt i molt alt a gran part del país a causa de la tramuntana. Protecció Civil va activar dimarts la fase d’alerta del pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent a la zona del Pirineu i Prepirineu. S’estima que aquest dimecres l’episodi s’estendrà a l’Alt i Baix Empordà amb més intensitat.

El component del vent serà nord i afectarà sobretot cotes altes del Pirineu i el sector del cap de Creus i cap de Begur. A causa de la precipitació important de neu que es preveu fins aquest dimecres al migdia al vessant nord del Pirineu, hi haurà la possibilitat del fenomen del torb. Així mateix, es preveu fort onatge (maregassa) a les comarques de l’Alt i Baix Empordà. La direcció de l’onatge serà de nord-est i hi haurà mar de fons.

Restablerta la circulació ferroviària entre Maçanet i Girona

La circulació ferroviària entre les estacions de Maçanet de la Selva i Girona ha quedat restablerta cap a tres quarts de sis de la tarda d'aquest dimecres, després d'haver-se hagut d'interrompre al migdia per la caiguda d'arbres sobre la via, segons ha informat Adif. 

A la zona bufava fort vent. Tècnics d'Adif han treballat en la resolució de la incidència, que ha afectat les línies R11 i RG1. Segons han informat des l'administrador de la infraestructura, s'ha establert un servei de transport alternatiu per carretera mentre han durat les tasques per restablir la circulació ferroviària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia