Successos

Detenen a Olot i la Bisbal membres de “l’estafa del fals fill”

S’han detingut 17 persones en diferents localitats catalanes

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que operava arreu de l’Estat mitjançant l’estafa del fals fill, és a dir, reclamar diners a víctimes a través de missatges al mòbil fent-se passar pel seu fill, segons informa l’ACN. Olot i la Bisbal d’Empordà són dues de les disset localitats catalanes on s’han fet intervencions. En total s’han detingut disset persones. El grup criminal ha estafat més de 60.000 euros i les víctimes que han patit el perjudici econòmic resideixen arreu de l’Estat espanyol.

Disset detinguts

Les 17 persones detingudes són presumptes autores dels delictes de pertinença a grup criminal, estafa, coaccions, detenció il·legal i robatori amb violència i intimidació. Del total de detinguts, 12 van quedar en llibertat després de declarar en seu policial mentre que els altres cinc van passar dissabte a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mataró. A banda de les detencions es van intervenir uns 2.000 euros en efectiu.

Modus operandi

El grup criminal seguia sempre els mateixos patrons per consumar l’estafa: primer de tot, enviaven missatges a través de whatsapp on es feien passar pel fill/a de les víctimes. En aquest missatge els deien que havien hagut de canviar el número de mòbil, ja que se’ls hi havia trencat i que només podien parlar per missatge, i que necessitaven diners per fer front a algun pagament que tenien pendent.

En cas que la víctima es cregués el relat i fes les transferències de diners, li feien fer a números de compte de testaferros propers al lloc de residència dels estafadors, que prèviament havien seleccionat a través de persones que es dedicaven a captar-les. En la majoria dels casos seleccionaven persones vulnerables i que no mostressin gran resistència en cas de detectar que estaven fent alguna irregularitat.

Un cop aquestes testaferros rebien els diners al seu compte, els estafadors els hi feien treure en metàl·lic del banc, o bé els hi feien traspassar a un altre compte bancari. D’aquesta forma, sense saber-ho, els testaferros es convertien en partícips en l’activitat delictiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia