Successos

Minut de silenci a Montmeló per l’atropellament mortal

Tres noies i un noi d’entre 19 i 22 anys són lés víctimes de l’accident de tren

L’Ajuntament decreta tres dies de dol

Autoritats i ciutadans de Montmeló han fet aquest migdia un minut de silenci en record als quatre joves, tres noies i un noi d’entre 19 i 22 anys de Madrid i Barcelona, que van perdre la vida diumenge al vespre quan van ser atropellats per un tren de Rodalies de l’R3. Després de l’acte, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha apuntat que, malgrat que s’ha obert una investigació, sembla que els joves van creuar per una punt “no autoritzat” que “no conduïa a cap lloc”. Ha remarcat que “Adif i Renfe sempre treballen perquè les vies siguin segures i estiguin correctament senyalitzades, però en les zones que no hi ha el pas autoritzat no s’hi pot passar”. En la mateixa línia s’ha tornat a expressar l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, que ha assegurat que les víctimes no van seguir el recorregut marcat per arribar al festival i que, segurament, van voler escurçar el camí. Tant Sánchez com Rodríguez han transmès el seu condol i suport als familiars d eles víctimes.

L’Ajuntament també ha decretat tres dies de dol i ha expressat, en un comunicat, el seu condol a les famílies dels joves i ha suspès els actes oficials i les banderes onejaran a mig pal. L’accident es va produir quan les quatre víctimes, que formaven part d’un grup de set persones, van creuar les vies per un punt no autoritzat. La circulació de trens ja s’havia restablert aquest matí.

El sinistre es va produir al voltant d’un quart i mig de nou del vespre en un punt entre les estacions de Parets del Vallès i Granollers-Canovelles. Segons Rodríguez el grup havia arribat a la localitat en tren i es desplaçava al festival de música DURO Festival, amb una afluència d’entre 15.000 i 16.000 persones. Malgrat que les vies queden protegides per una tanca perimetral al seu pas per la zona d’habitatges, els joves hi van accedir per un punt en què acaba el tancat i on queda només un camí de terra d’uns 50 centímetres d’ample, segons les mateixes fonts. Els Mossos han obert una investigació.

Durant el matí, a l’ofrena al monument a Rafael Casanova les diferents autoritats polítiques han donat el condol als familiars i amics de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia