Successos

Demanen 24 anys de presó per l’acusat de matar un jove a Masarac

El fiscal també sol·licita que, en cas de condemna, l’expulsin del país amb la prohibició d’entrada durant 10 anys un cop accedeixi al tercer grau

El fiscal ha demanat 24 anys de presó a l’acusat de matar un jove a ganivetades en una casa de Masarac el 31 d’agost del 2022, segons ha informat l’ACN. L’ha acusat d’un delicte d’assassinat i ha apuntat que l’atac va ser a traïció i que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se. A l’escrit de conclusions provisionals, el fiscal ha exposat que els dos joves compartien habitació a la casa on s’allotjaven temporers d’origen subsaharià. Els dos joves havien tingut una discussió per disputes domèstiques i havien quedat per “barallar-se”. Hores abans que la víctima arribés a casa, el processat va agafar un ganivet i el va amagar sota la roba de llit. Cap a les vuit del vespre, i quan la víctima va tornar, el va atacar “de manera inesperada i per sorpresa”.

Segons recull l’escrit d’acusació del fiscal Víctor Pillado, l’acusat va planejar el crim i cinc hores abans dels fets, cap a les tres de la tarda, va agafar un ganivet “de grans dimensions” i el va amagar sota la roba de llit del lloc on dormia. Compartia habitació amb la víctima, un jove d’origen gambià i de 29 anys.

Els dos joves havien quedat per “barallar-se” arran d’una discussió que havien tingut el dia abans per un problema de convivència. El fiscal sosté que la víctima no era a casa, situada al carrer Mont número 9, quan el processat va ocultar el ganivet i que, per tant, no podia saber que l’altre jove, també d’origen gambià i de 26 anys en el moment dels fets, anava armat: “L’acusat va ocultar el ganivet per disposar d’una arma blanca per poder-la utilitzar durant la baralla acordada”.

La víctima va tornar al domicili cap a les vuit del vespre del 31 d’agost i va anar cap a l’habitació que compartia amb l’acusat. Allà, de manera “inesperada i per sorpresa”, el processat va treure el ganivet d’entre la roba de llit i va atacar l’altre jove. Segons el fiscal, ho va fer sabent que la víctima anava “totalment desarmada” i quan el tenia “arraconat” en una cantonada de l’habitació i sense cap via per fugir.

El processat li va assestar una primera ganivetada a la regió subclavicular esquerra que li va acabar perforant el lòbul superior del pulmó. Segons l’acusació pública, sense acabar d’extreure el ganivet totalment del cos i sent conscient de la “capacitat nul·la de defensa” de la víctima, va enretirar una mica el ganivet i li va tornar a clavar, afectant diverses estructures vascular.

L’escrit d’acusació ha exposat que la víctima va morir de manera “immediata” per un xoc hipovolèmic com a conseqüència de les ganivetades.

Segons va transcendir en el moment dels fets, altres homes que vivien a la casa van alertar una veïna, que va ser qui va acabar trucant els serveis d’emergències. Els Mossos d’Esquadra van detenir el presumpte assassí el mateix dia a Masarac. El sospitós va passar a disposició del jutjat d’instrucció 6 de Figueres el 3 de setembre del 2022 i el magistrat va decretar presó sense fiança.

24 anys de presó

El fiscal Víctor Pillado ha demanat 24 anys de presó per al processat com a presumpte autor d’un delicte d’assassinat. També ha sol·licitat que, en cas de condemna, l’expulsin del país amb la prohibició d’entrada durant 10 anys un cop accedeixi al tercer grau o quan li concedeixin la llibertat condicional. En concepte de responsabilitat civil, vol que indemnitzi els familiars de la víctima (mare i cinc germans) amb un total de 340.000 euros pel dany moral.

Està previst que el cas, que jutjarà un tribunal popular, arribi a judici properament a l’Audiència de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia