Successos

Detenen quatre lladres per robar bicis a Girona

La majoria eren de gamma alta, s’havien sostret els últims mesos i dues d’elles eren de ciclistes professionals

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre lladres per robar o vendre bicicletes sostretes a Girona valorades en més de 30.000 euros. La majoria eren de gamma alta, s’havien sostret entre els mesos de novembre i gener i dues d’elles eren de ciclistes professionals. Tan sols aquestes ja estaven valorades en 10.000 euros cadascuna. La policia va atrapar els lladres, que tenen entre 19 i 31 anys, o bé quan pretenien revendre les bicicletes o bé després de rebre les denúncies de les víctimes. En total, la policia ha pogut recuperar cinc bicicletes. Per sostreure-les, els lladres s’enfilaven als balcons o bé entraven als blocs de pisos. Després de passar a disposició judicial, tots els detinguts han quedat en llibertat provisional.

Les detencions dels quatre lladres, que tenen entre 19 i 31 anys, van tenir lloc entre finals de gener i principis de febrer. A tots ells se’ls relaciona amb robatoris o venda de bicicletes sostretes. Se’ls acusa de delictes de robatori amb força, furt i receptació.

Els detinguts, d’una manera o altra, han pres part en cinc robatoris de bicicletes. La majoria, de gamma alta i valorades en més de 5.000 euros.

La primera detenció va tenir lloc el 27 de gener. Gràcies a la descripció d’un testimoni, els mossos van poder detenir un dels lladres que havia entrat a robar en un edifici del carrer Muga de Girona. La banda va escalar fins a un balcó del primer pis i se’n va endur una bicicleta valorada en 300 euros.

L’endemà a la mitjanit, un altra dotació va identificar un home que caminava per la ronda Ferran Puig amb una bicicleta de gamma alta. Poc després, els mossos van saber que l’havien robada d’un bloc de pisos del carrer Guillem Minali de Girona, i que estava valorada en 5.500 euros. Arran d’això, els agents van seguir la petja al lladre i el van localitzar i detenir el 31 de gener.

Poc dies més tard, i gràcies a la col·laboració ciutadana, una patrulla va detenir un home que pretenia vendre una bicicleta elèctrica a la zona del parc del Migdia. Quan els agents van anar-hi per identificar-lo, van veure que la bicicleta s’havia robat el mes de novembre a un matrimoni francès. Està valorada en més de 5.000 euros.

Per últim, el 4 de febrer a la matinada els mossos van detenir un altre lladre al carrer Riu Güell. Portava dues bicicletes de ciclistes professionals, valorades en 10.000 euros cadascuna. Les havien sostretes d’un pis de la ronda Pedret, on s’allotjaven els esportistes.

Tots els detinguts, que ja tenen antecedents per fets similars, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona. Han quedat en llibertat provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia