Successos

Endesa aplica un dispositiu per tallar nou connexions il·legals a Llagostera

El consistori avisa que prendrà mesures legals contra la companyia elèctrica si no se solucionen les interrupcions a les dues urbanitzacions afectades

Endesa va organitzar ahir al matí un dispositiu per eliminar les connexions il·legals en una desena de cases de les urbanitzacions la Canyera i Mata, a Llagostera, on s’han viscut diversos talls en el subministrament en els últims dies. Segons va informar l’ACN, la companyia elèctrica assegura que els problemes venen d’una sobrecàrrega per la llum connectada de manera il·legal. Per tal de fer front a la situació, els tècnics van desconnectar diverses cases que no tenien comptador o el tenien manipulat. Durant l’operació van trobar un total de nou casos de frau: cinc eren cases que no tenien contracte per rebre electricitat i tenien la llum connectada directament a la xarxa. En els altres quatre casos, es tractava de cases que sí que tenien un contracte, però havien manipulat el comptador per aconseguir que part del consum no quedés registrat.

En aquesta línia, Endesa va assegurar que aquestes nou connexions il·legals no eren un fet menor, i confia que amb la desconnexió es pugui garantir el subministrament a les llars que hi ha a la urbanització amb una situació regulada. Per contra, l’Ajuntament de Llagostera va considerar que les incidències registrades a les dues urbanitzacions no es devien només a la sobrecàrrega, sinó també al nou transformador de la companyia elèctrica, que encara no s’ha posat en funcionament.

D’aquesta manera, el consistori va avisar a Endesa que si no resol els problemes de subministrament aviat, es plantejaran prendre accions legals oportunes per les molèsties causades amb els talls de llum. Entre les urbanitzacions de la Canyera i la Mata hi ha un total de 520 persones censades.

LES XIFRES

9
és el nombre
de connexions il·legals a les urbanitzacions la Canyera i Mata.
520
és el total
de persones afectades pels talls de subministrament elèctric.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia